Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Μαρία Μιχαλοπούλου: Η εικαστικός από τις Καμάρες που ζωγραφίζει ρούχα και μαγειρεύει πέστο αβοκάντο!


Ζωγραφίζει πάνω σε ρούχα, σε τοίχους, σε πίνακες, μαγειρεύει τα πάντα με έναν δικό της, μοναδικό τρόπο, κάνει food styling, αλλά όταν ήταν μικρή ήθελε να γίνει ιατρικός επισκέπτης!

Η Μαρία Μιχαλοπούλου από τις Καμάρες Αιγίου, είναι εικαστικός με προεκτάσεις που σίγουρα κανείς δεν περιμένει!

Στο ατελιέ της Μαρίας μπορεί κανείς να καθίσει με τις ώρες χαζεύοντας γύρω του. Εκεί, θα δεις τη Φρίντα Κάλο στην πλάτη ενός τζιν μπουφάν, ένα ζωγραφισμένο χάλκινο ταψί του 1949, έναν πίνακα με μια προσωπογραφία ενώ θα σου σπάσουν τη μύτη οι υγιεινές αβγοφέτες με αμυγδαλοβούτυρο και το πέστο αβοκάντο που ετοιμάζει για μεσημεριανό. 

Λίγο πιο δίπλα, η Μαρία, με κορδέλα στα μαλλιά, πίνοντας το αγαπημένο της σμούθι με τσάι μάτσα και μπανάνα, περιεργάζεται τα αγαπημένα της φυτά περιμένοντας την έμπνευση για το επόμενο έργο της.   

Απόφοιτη της ιστορικής σχολής μόδας Βελουδάκη, έκανε την ειδίκευσή της στο textile design στο Central Saint Martins College of Art and Design στο Λονδίνο. 

Σε απλά ελληνικά, η Μαρία ζωγραφίζει πάνω σε ύφασμα και έχει στο βιογραφικό της αξιοζήλευτες συνεργασίες με πασίγνωστους οίκους μόδας. 

«Δημιουργώ χειροποίητα ρούχα, βασισμένη στη φιλοσοφία του ότι το χειροποίητο είναι μοναδικό. Είναι φοβερό συναίσθημα να ξέρεις πως αυτό που δημιουργείς είναι φτιαγμένο για έναν και για κανέναν άλλον» εξηγεί η ίδια στο e-loggos.gr. Μοναδικό επίσης και το συναίσθημα, να ξέρεις ότι αυτό που φοράς, φτιάχτηκε μόνο για σένα και δε θα το δεις επάνω σε κανέναν άλλον!

Θα αναρωτηθεί βέβαια κανείς, τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με τη μαγειρική. 

Κι όμως, η Μαρία Μιχαλοπούλου βρήκε το σημείο που η τέχνη συναντά τη γαστρονομία και μάλιστα ετοιμάζεται να εκδώσει και το πρώτο της βιβλίο: «Συνδυάζω την τέχνη με τη μαγειρική. Μπορώ να εκτελέσω όλες τις συνταγές, όμως σε μια πιο υγιεινή εκδοχή. Το βιβλίο που ετοιμάζω, θα έχει συνταγές για πρωινά και σνακ και δίπλα, θα βρίσκεται η εικονογραφημένη εκδοχή της συνταγής, η οποία θα είναι δική μου ζωγραφιά». 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που γνωστά εστιατόρια αλλά και φούρνοι της Αθήνας, την προτιμούν κατά καιρούς προκειμένου να κάνει food styling στα πιάτα τους αλλά δεν είναι λίγοι και εκείνοι, που την έχουν εμπιστευθεί για να στολίσει τα τραπέζια σε δεξιώσεις. Πέρα από αυτό, η Μαρία είναι ικανή να σου στήσει ένα τραπέζι βγαλμένο από γαλλική ταινία του ‘70, κι ας τρως στο κουζινάκι μιας γκαρσονιέρας.

Επειδή ωστόσο η έμπνευση των καλλιτεχνών συχνά έρχεται μέσω της μουσικής, η Μαρία δε θα μπορούσε να μη συνδυάσει την τέχνη της και με τις νότες. «Ετοιμάζουμε κάτι καινούριο με την Παυλίνα Βουλγαράκη. Η ιδέα είναι εκείνη να τραγουδά, κι εγώ να αποτυπώνω το τραγούδι της πάνω στον καμβά…».

Τη Μαρία τη βρίσκεις εδώ https://www.facebook.com/maria.michalopoulou.167

Ή εδώ https://www.instagram.com/marygoroundmm/


e-loggos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου