ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Αρχές Ιουνίου ξεκινά ο Οδοντωτός τα δρομολόγια

Αρχές Ιουνίου αναμένεται να τεθεί και πάλι σε λειτουργία ο Οδοντωτός ο οποίος παραμένει σε αναστολή λειτουργίας από τον περασμένο Μάρτιο.

Η κατάσταση, μαζί με τις απαγορεύσεις που ίσχυαν έως και την Κυριακή 17 του μηνός, έπληξε τουρισμό και επισκεψιμότητα με μηδενικούς τζίρους για τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Η τουριστική περίοδος για τον κλάδο φιλοξενίας, εστίασης και παροχής υπηρεσιών έχει χαθεί κατά βάση για τα Καλάβρυτα. Η πόλη λειτουργεί κατά την χειμερινή περίοδο με επίκεντρο το χιονοδρομικό το οποίο όμως ανέστειλε πρόωρα τη λειτουργία του λόγω του κορονοϊού. Εκτός από τους 100 περίπου εποχικούς ανέργους του χιονοδρομικού, επλήγησαν εκατοντάδες επιχειρήσεις καθώς, παράλληλα με τη χιονοδρομία, αναβλήθηκαν μεγάλες εκδηλώσεις που φέρνουν χιλιάδες επισκεπτών στα Καλάβρυτα.

Μεταξύ αυτών η αναπαράσταση της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών του '21, η 25η Μαρτίου στην Αγία Λαύρα με τον ποδηλατικό γύρο θυσίας αλλά και το 40ο ετήσιο πέρασμα του φαραγγιού του Βουραϊκού που, από την 2η Κυριακή του Μαΐου, μεταφέρθηκε για τον Σεπτέμβριο.

Πλέον τα Καλάβρυτα ελπίζουν μόνο στον Οδοντωτό ο οποίος βέβαια λειτουργεί και εκτός της κύριας περιόδου προκειμένου να συνδράμει, με γκρουπ επισκεπτών αλλά και ιδιώτες μετακινούμενος, στην… έξοδο από τον τουριστικό χειμώνα σε μια τουριστική άνοιξη η οποία υποχρεωτικά πλέον θα πρέπει να επεκταθεί και στο καλοκαίρι.

Τουριστικά καταλύματα, καταστήματα εστίασης και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, 'επενδύουν' στον Οδοντωτό με την ελπίδα φέτος, η χώρα μας στο σύνολό της, να συνεχίσει να κινείται με χαμηλές πτήσεις σε επίπεδο πανδημίας, επιτρέποντας σε ταξιδιώτες από 'καθαρές' περιοχές της Ευρώπης να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

«Η πανδημία μας κτύπησε στην καρδιά της χειμερινής περιόδου, όπου είχαμε υψηλές πληρότητες, προκαλώντας κάθετη πτώση στους τζίρους μας. Το καλοκαίρι είναι η ελπίδα μας φέτος, παρότι δεν είναι η βασική τουριστική περίοδος για την πόλη, είναι όμως μια περίοδος στην οποία μπορούμε να επενδύσουμε καθώς η Αχαΐα και τα Καλάβρυτα προσφέρουν συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Εκτός από το τρενάκι, πρέπει να δούμε βέβαια τι θα γίνει με τις πτήσεις από το εξωτερικό και τα πρωτόκολλα για την επαναλειτουργία των καταλυμάτων μας» αναφέρει στην «Πελοπόννησο ο Κώστας Δαφαλιάς, πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων και Επιχειρήσεων Καταλυμάτων Καλαβρύτων.

Pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου