ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Αιγιάλεια: Ποια κυκλοφοριακά μέτρα αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος




Έκτακτη –κατεπείγουσα συνεδρίαση, δια περιφοράς, πραγματοποίησε την Παρασκευή το μεσημέρι, 22 Μαΐου, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την λήψη μέτρων για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος στα πλαίσια της επείγουσας κατάστασης (πανδημία – κορωνοϊού).

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αφού είδε την εισήγηση του Δ/ντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας και την υπ’ αριθ. 29/2020 απόφαση Συμβουλίου της Κοινότητας Αιγίου, έλαβε υπόψη της το περιεχόμενο και το πνεύμα των τροπολογιών που κατατέθηκαν στις 20-5-2020, στο σχέδιο Νόμου «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη»: 

1) από το Υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία θεσπίζονται ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) και

2) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία θεσπίζονται γρήγορες διαδικασίες για την προσωρινή δημιουργία ποδηλατόδρομων και πεζόδρομων, στα πρότυπα πολλών ευρωπαϊκών πόλεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, καθώς επίσης και την εκπεφρασμένη βούληση της Δημοτικής Αρχής, αναφορικά με τα μέτρα ανακούφισης των δημοτών και των επιχειρήσεων που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, τις διατάξεις του άρθρου 73 του Ν. 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87/ τ.Α/ 07.06.2010), της παρ. 13α του άρθρου 5 & του άρθρου 18 του Ν. 4623/9-8-19, καθώς και την υπ’ αριθ.4 364/2015 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας «περί μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στην ΕΠΖ» άρθρο 79 παρ.1 περ. α1 & α4 και παρ. 4, η οποία εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ. πρωτ. 69092/ 7262/11-6-2015 όμοια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου,
 
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

Τη λήψη των παρακάτω κυκλοφοριακών μέτρων για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος στα πλαίσια της επείγουσας κατάστασης (πανδημία – κορωνοϊού):


Α. Στην οδό Κλεομένους Οικονόμου


1. Την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων επί της οδού Κλεομένους Οικονόμου, από τη συμβολή με την οδό Βάλφουρ έως τη συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως και για την τοποθέτηση κώνων στα υπάρχοντα σημεία στάσης και στάθμευσης.

 2. Την παραχώρηση της χρήσης των χώρων στάσης και στάθμευσης της άνω οδού στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, όπου αυτό απαιτηθεί.


Β. Στην Οδός Μητροπόλεως


 1. Την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων επί της οδού Μητροπόλεως από τη συμβολή της με την οδό Κλεομένους Οικονόμου έως την οδό Π. Χαραλάμπους.


2.α. Τον περιορισμό του πλάτους της οδού Μητροπόλεως στα τέσσερα (4) μέτρα, από τη συμβολή της με την οδό Παναγιωτοπούλων έως τη συμβολή της με την οδό Π. Χαραλάμπους, τοποθετώντας στην αριστερή πλευρά της άνω οδού κώνους, καθ’ όλη την ως άνω προσδιορισθείσα διαδρομή της (ήπιας κυκλοφορίας). Επισημαίνεται ότι θα παραμείνει ελεύθερος προς χρήση των πεζών διάδρομος πλάτους 1,5 μέτρων σε όλο το μήκος του πεζοδρομίου, όπως ήδη υφίσταται.
 

2β. Οι παρόδιοι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος υποχρεούνται να τοποθετήσουν ασφαλή προστατευτικά στοιχεία (π.χ. ζαρντινιέρες) μεταξύ των κώνων, για την ασφάλεια των καθήμενων πελατών των καταστημάτων τους


3. Τον προσωρινό χαρακτηρισμό του εναπομένοντος τμήματος της άνω οδού ως πεζόδρομου, για την ασφαλή κίνηση των πεζών και για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, όπου αυτό απαιτηθεί.

*Στη συνεδρίαση δεν συμμετείχαν αν και νόμιμα κλήθηκαν στην διαδικασία οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ.: 1)Δημήτριος Μπούνιας, 2) Μιχαήλ Κυριακόπουλος και 3) Μαρία Ιατροπούλου λόγω κωλύματος. .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου