ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Σύγκρουση «γιγάντων» για την κατασκευή του Αποχετευτικού της Αιγιάλειας


Στην κυριολεξία «σύγκρουση γιγάντων» σε επίπεδο εταιριών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου των παραλιακών οικισμών Αιγιαλείας, αφού είναι η πρώτη φορά που τόσες μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες «χτυπιούνται» σε ένα έργο της περιοχής.

Συγκεκριμένα πέντε εταιρίες κατέθεσαν προσφορές για να αναλάβουν την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου των παραλιακών οικισμών Αιγιαλείας.


Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο πνοής για την περιοχή, το οποίο προβλέπει την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου μήκους 100 χιλιομέτρων σε 14 παραλιακούς οικισμούς. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 33.740.000 ευρώ.

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου που έληξε η προθεσμία υποβολής προσφορών κατέθεσαν προσφορές οι εταιρίες ΑΒΑΞ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ (7ης τάξης) και οι εταιρίες ΕΡΕΤΒΟ, ΘΑΛΗΣ, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ (6ης τάξης).

Συζήτηση για το θέμα έγινε στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ την περ.εβδομάδα όπου αναλύθηκαν όλες οι εξελίξεις και τονίστηκε ότι η ΔΕΥΑ προκειμένου να διασφαλίσει το υψηλό κατασκευαστικό επίπεδο έθεσε έναν όρο σ`ότι αφορά την κατηγορία των πτυχίων, θέμα στο οποίο αναφέρεται δηκτικά και στη σχετική ανακοίνωσή της σχετικά με τις εταιρίες που συμμετείχαν.
Ο συγκεκριμένος όρος προκάλεσε την αντίδραση αχαϊκής εταιρίας (που είναι 5ης Τάξης) που την απέκλεισε από τη συμμετοχή στον διαγωνισμό ενώ στο θέμα αναφέρθηκε μετά την αντίδραση και ο Σύλλογος Εργοληπτών ενώ κατατέθηκε ένσταση από την προαναφερόμενη εταιρία σχετικά με την εγκυρότητα του διαγωνισμού. 


ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΒΗΜΑΤΑ 


Όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ την 1η Ιουνίου έχει οριστεί η εξέταση της ένστασης που υπεβλήθη.

Οι προθεσμίες είναι συγκεκριμένες κι από τα αποτελέσματα της εξέτασης της ένστασης θα κριθούν και τα επόμενα βήματα. 

Εντός 20ημέρου βάσει της σχετικής νομοθεσίας θα εκδοθεί η απόφαση επί της ένστασης που εάν απορριφθεί προχωρούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού με αποσφράγιση των τεχνικών φακέλων. 
Εκεί θα εξεταστεί η πληρότητα των φακέλων για να προχωρήσουν στη δεύτερη φάση και κατόπιν θα γίνει η αποσφράγιση οικονομικών προσφορών και θα επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε στις αρχές του φθινοπώρου υπάρξει ανάδοχος και να προχωρήσει η διαδικασία εγκατάστασης του εργολάβου (εάν όλα έχουν πάει καλά στόχευση είναι να γίνει μέχρι το Νοέμβριο). 

Συγκεκριμένα, μεγάλος στόχος από πλευράς ΔΕΥΑ είναι να κάνει απορρόφηση έστω κι ενός μικρού κονδυλίου εντός του 2020 από το σχετικό πρόγραμμα κατασκευής. 

Να τονιστεί ότι με τη πρόοδο των εργασιών θα υπάρξει η δυνατότητα της σύνδεσης με τον κεντρικό συλλεκτήριο με στόχευση την ερχόμενη άνοιξη να υπάρξει μια επαρκής ποσότητα λυμάτων για την λειτουργία του συλλεκτήριου αγωγού.

Ημερήσιος της Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου