ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Επισκευάζεται το πλοίο της γραμμής Αίγιο - Άγιος Νικόλαος


Στα Ναυπηγεία «Καπογιαννάτου» στο Πέραμα Αττικής βρίσκεται το φέριμπότ «Παναγία Τρυπητή»,

που αναμένεται να εκτελέσει, μέσα στο καλοκαίρι, τα δρομολόγια της Πορθμειακής Γραμμής Αίγιο - Άγιος Νικόλαος Φωκίδας, που δεν γίνονται τα τελευταία χρόνια.



Σύμφωνα με πηγές του Δήμου Αιγιαλείας, με δεδομένη τη μη βιώσιμη βάση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Πελοποννήσου με τη Στερεά Ελλάδα, έχουν αποδώσει οι πιέσεις προς το υπουργείο Ναυτιλίας για επιδότηση της γραμμής, ως άγονη, που αν και είναι εξαρχής κάτι δύσκολο, φαίνεται πως αυτό βρίσκεται πολύ κοντά στο να γίνει, χωρίς να μπορεί κανείς να πει όμως πως είναι διασφαλισμένη, οπότε υποχρεωτικά στους σταθμούς θα μπει, ενδιάμεσα, το νησάκι Τριζόνια κι έτσι θα δικαιολογηθεί η χρηματοδότηση.

Ο δήμος όμως φαίνεται να έχει σχέδιο για την επαναλειτουργία της γραμμής, το οποίο χαρακτηρίζεται «μη δημοσιοποιήσιμο» και μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα τον καθιστά «πελάτη και υποστηρικτή», άρα θα υπάρχει οικονομική ενίσχυση. Δεν αποκλείεται να πρόκειται για τα φορτηγά που μεταφέρουν τόνους απορριμμάτων, τώρα στην Πρέβεζα και αργότερα στην Άμφισσα ή και τη Θήβα. 

Πάντως, η αισιοδοξία δεν κρύβεται από συνεργάτες του δημάρχου, ο οποίο το παρακολουθεί στενά και οι οποίοι αρκούνται να πουν στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας»: «Το θέμα είναι σε καλό δρόμο, αλλά είμαστε ακόμα επιφυλακτικοί. Τα μηνύματα πάντως είναι θετικά».

Εφημερίδα «Πελοπόννησος της Δευτέρας»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου