ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας: Τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας και συλλαλητήριο στις 9 Ιουνίου


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας προκηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 προκειμένου να διευκολύνει τους συναδέλφους/μέλη του να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται ως αντίδραση στο επικείμενο Νομοσχέδιο για την Εκπαίδευση.

 

Συγκεκριμένα το Δ.Σ. αποφασίζει:

 

· Την αποστολή δελτίου τύπου κατά του Νομοσχεδίου στα Μ.ΜΕ.

 

· Τη συνδιοργάνωση, με τη Β΄ΕΛΜΕ Αχαΐας και την Ένωση Γονέων, συλλαλητηρίου στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, την Τρίτη 9 Ιουνίου στις 10.30π.μ.

 

· Την επίδοση ψηφίσματος /καταγγελίας για το Νομοσχέδιο στους βουλευτές Αχαΐας.

 

Ζητούμε:

- Απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου που για πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη με προφανείς στόχους την εκτόξευση των ανισοτήτων και τον περιορισμό προσλήψεων στα σχολεία.

 

- Οι αποσπασματικές παρεμβάσεις στα αναλυτικά προγράμματα «Γυμνασιοποιούν «το Δημοτικό με το ράβε-ξήλωνε ώρες και «Σχολειοποιούν» για πρώτη φορά και το Νηπιαγωγείο προσθέτοντας «αντικείμενα».

 

- Τα «εργαστήρια δεξιοτήτων» κλείνουν το μάτι σε οποιονδήποτε, αμφιβόλου κατάρτισης, να αλλοιώσει το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου και να το οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση. Αυτό καταδεικνύει ότι για μια ακόμη φορά η πολιτική ηγεσία βλέπει την Παιδεία κοντόφθαλμα ως δαπάνη και όχι ως επένδυση για τον τόπο και το μέλλον της χώρας.

 

Καλούμε:

το σύνολο του πολιτικού κόσμου να ξεκινήσει επιτέλους βήματα συνεννόησης για τη χάραξη μιας μακροπρόθεσμης, εθνικής εκπαιδευτικής πολιτικής χωρίς ιδεοληψίες, αγκυλώσεις, υπεκφυγές και ατέρμονους διαλόγους, προσφέροντας ειλικρινή υπηρεσία τις επόμενες γενιές.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου