ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Σε δύο «δόσεις» η πληρωμή για την άρδευση - Συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ για τον τρόπο είσπραξης των λογαριασμών

Με τη δημοτική αρχή να έχει περάσει δια «πυρός και σιδήρου» δεχόμενη μια άνευ προηγουμένου «επίθεση» για ένα ζήτημα που όλοι γνώριζαν τις παθογένειες των προηγούμενων ετών…

φτάνει πλέον η ώρα του «λογαριασμού» για το εγχείρημα του νοικοκυρέματος της άρδευσης στο δήμο Αιγιάλειας. 

 

Σήμερα Τρίτη στις 8.00 το βράδυ το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ συνεδριάζει με μοναδικό θέμα στην ουσία τη λήψη απόφασης περί έκδοσης λογαριασμών της Άρδευσης, αφού στη συνεδρίαση της περ.Τρίτης αποφασίστηκε να υπάρξει ειδική συνεδρίαση όπου θα τεθούν επί τάπητος όλες οι παράμετροι για την υλοποίηση του σχεδιασμού της Επιχείρησης. 


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κατεύθυνση της δημοτικής αρχής είναι να «σπάσει» ο λογαριασμός σε δύο «δόσεις» προς διευκόλυνση των καταναλωτών και συγκεκριμένα έκδοση ενός λογαριασμού τον Ιούλιο με το 50% της οφειλής και το άλλο 50% σε άλλο λογαριασμό στο τέλος της αρδευτικής περιόδου, τον Οκτώβριο. 


Μία ακόμα σημαντική παράμετρος προκειμένου να σταλεί και το «μήνυμα» προς πάσα κατεύθυνση πως οι εποχές των αδικιών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, είναι η αντιμετώπιση των αρδευομένων που δεν έχουν δηλωθεί.


Σύμφωνα με την Υπηρεσία ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των καταναλωτών έχει προσέλθει κι έχει δηλώσει τις αρδευόμενες εκτάσεις ωστόσο είναι διαπιστωμένη και η άρνηση ορισμένων να «συμμορφωθούν» με το νέο καθεστώς. Σύμφωνα με πληροφορίες η νομική εισήγηση που εκτός απροόπτου θα αποτελέσει και το επόμενο βήμα από πλευράς ΔΕΥΑ είναι για όσους δεν έχουν δηλώσει τις αρδευόμενες εκτάσεις να λάβουν κανονικά λογαριασμό όπως οι πολίτες που έχουν δηλώσει τα στρέμματά τους δεδομένου ότι η ΔΕΥΑ είναι «καθολικός διάδοχος» του δήμου στο θέμα της άρδευσης.



Αντιμέτωποι με βανδαλισμούς

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών υπάρχουν κάποιοι που δεν διστάζουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν προσωπικά τους συμφέροντα (όπως οι ίδιοι τα εννοούν) δεν διστάζουν να διαφεύγουν σε…περίεργες μεθόδους. Σε αυτό καταλήγει όπως φαίνετα η ΔΕΥΑ που κάνει λόγο για βανδαλισμό στα αυλάκια άρδευσης των Ζαχλωριτίκων που έχουν ως αποτέλεσμα να μην δύναται να αρδευτεί ολόκληρη η περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ αναλυτικά αναφέρει: «Η καταστροφή αυλακιών άρδευσης στα Ζαχλωρίτικα τη νύχτα της 15ης προς 16η Ιουνίου, οδήγησε στην αναγκαστική διακοπή της παροχής νερού για πότισμα, έως ότου επισκευαστούν τα αυλάκια. Η αναγκαστική αυτή εξέλιξη, αποδεικνύει ότι το μόνο που κατάφεραν οι βάνδαλοι ήταν να βλάψουν τους συνδημότες τους οι οποίοι είχαν προγραμματίσει να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους. Άραγε μήπως αυτός ήταν εξ αρχής ο στόχος τους; Είναι φανερό ότι οι δράστες ουδόλως ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου και το μόνο που επιχειρούν είναι να προκαλέσουν αναστάτωση και προβλήματα στους αγρότες της περιοχής. Η ΔΕΫΑ Αιγιαλείας, προσέφυγε ήδη στη Δικαιοσύνη υποβάλλοντας μήνυση κατ’ αγνώστων ώστε να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες από τις αρμόδιες Αρχές για τον εντοπισμό των δραστών. Παράλληλα, προχωράει στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών, ώστε το ταχύτερο δυνατόν τα αυλάκια να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πάλι».


Σκληρή γραμμή κατά της διασποράς ψευδών ειδήσεων

Θα πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι από πλευράς ΔΕΥΑ όπως φαίνεται έχει αποφασιστεί να υπάρξει «σκληρή γραμμή» και κατά της συνεχούς παραπληροφόρησης που κατά βάση πηγάζει από κέντρα της αντιπολίτευσης, βρίσκει όμως «εκφραστές» σε Μέσα Ενημέρωσης που αναπαράγουν αναληθείς «ειδήσεις».

Η σταγόνα που απ`ότι φαίνεται ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η υιοθέτηση αιτιάσεων της ένστασης που υπεβλήθη για το διαγωνισμό των εσωτερικών δικτύων της Αποχέτευσης που ως γνωστόν απερρίφθη και οι διαδικασίες προχωρούν απρόσκοπτα, ωστόσο υπήρξαν δημοσιεύματα περί καθυστέρησης του έργου λόγω «φωτογραφικών όρων» στο διαγωνισμό.

Ήδη έχει αποφασιστεί να κατατεθούν μηνύσεις και αγωγή για δημοσίευμα πατρινής εφημερίδας που βγήκε με τίτλο ότι καθυστερούν τα εσωτερικά δίκτυα διότι η ΔΕΥΑ προχώρησε διαγωνισμό με «φωτογραφικούς» όρους.


Ημερήσιος της Αχαΐας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου