ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Αιγιάλεια: Έσπασε η «ομερτά» για το βιασμό της σκυλίτσας – Δύο μάρτυρες έδωσαν κατάθεση

Ενδιαφέρουσα τροπή, με κοινωνικές προεκτάσεις, προσλαμβάνει η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σκυλίτσας από ηλικιωμένο άνδρα, στο άκουσμα της οποίας προ ημερών κυριολεκτικά έμεινε άφωνο το πανελλήνιο.

Κατά πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ενώ στην καταγραφή του συμβάντος δεν υπήρχε ουδεμία προθυμία αυτοπτών μαρτύρων να μιλήσουν στις Αρχές και να επιβεβαιώσουν το αρρωστημένο θέαμα, με πρωταγωνιστή 83χρονο συγχωριανό τους, τελικά όλα άλλαξαν, ενώπιον των αστυνομικών οργάνων, στα οποία απευθύνθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια».

 

Από τους 3 μάρτυρες που πήγαν τελικά στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου, οι 2 έδωσαν κατάθεση, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια όσα είδαν να γίνονται πίσω από μία μάντρα οικοδομήματος, σε ορεινό οικισμό πάνω από τα Σελιανίτικα.

 

«Η λεγόμενη ομερτά δεν άφηνε κανέναν να μιλήσει. Μου έλεγαν ότι έχουν οικογένειες και φοβούνται, αλλά τους είπα ότι την οικογένεια την προστατεύεις όταν μιλάς κι όχι όταν δε μιλάς. 

 

Έτσι κάποιοι πείστηκαν» λέει στην «Πελοπόννησο» η πρόεδρος Σία Σοφιανοπούλου, που δε δίστασε αμέσως να δημοσιοποιήσει τις «ασελγείς πράξεις» στη σκυλίτσα Μίλβα.

«Πόσα χρόνια πια θα μας ορίζει το κατοχικό σύνδρομο του προδότη, όπου όμως δεν ισχύει όταν ονομάζεις έναν υπάνθρωπο που βίασε ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα. Κι αν είναι τόσο κακός όσο όλοι λένε, αν είχαν όλοι ενωθεί απέναντί του δε θα μπορούσε να κάνει τόσο κακό» προσθέτει η κ. Σοφιανοπούλου.

 

Πέραν όμως των ποινικών ευθυνών του δράστη, που θα αποφασίσει η εισαγγελέας Αιγίου μετά τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας από την τοπική Αστυνομία (πιθανά επηρεασμένη από την ηλικία του φερόμενου ως δράστη), η πρόεδρος των Φιλόζωων επέρριψε ευθύνες και σ' όποιον πήγε και εγκατέλειψε το ζώο στο χωριό, τέσσερις μέρες πριν το συμβάν, εξ ου και βρέθηκε με λουράκι.

 

Σύμφωνα με την καταγγελία της Σίας Σοφιανοπούλου, οι αρρωστημένες ορέξεις του υπερήλικα χωρικού κοντά στις Νεραντζιές, ο οποίος φαίνεται να ζούσε και στην Αθήνα, ως πράξη πιστοποιήθηκε από την κτηνιατρική εξέταση. 

Κι όμως στην αρχή όσοι είδαν τι συνέβη είπαν ότι μεν ότι «έφριξαν», μα κανείς δεν αντέδρασε και δεν τον σταμάτησε, απλά γύρισαν την πλάτη τους κι έφυγαν, λέει με παράπονο η ίδια.

 

Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου