ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Ανατολική Αιγιάλεια: «Ψήνεται» δημοψήφισμα και μάλλον αρχαίο όνομα για νέο δήμο

Ανυποχώρητα κινούνται στην κατεύθυνση σύστασης νέου ανεξάρτητου δήμου, με Διακοπτό - Ακράτα - Αιγείρα, τα μέλη της -εγκεκριμένης πλέον από το Δικαστήριο του Αιγίου- «Ανεξάρτητης Κίνησης Ανατολικής Αιγιάλειας», που προχωρά στις 19 Ιουλίου στην ανάδειξη της πρώτης εκλεγμένης διοίκησής της.

Μία 10ετία μετά τη δημιουργία το ενιαίου Δήμου Αιγιάλειας, οι πρωτεργάτες του εγχειρήματος θεωρούν ότι έχει αποδειχτεί στην πράξη πως αυτός ήταν, είναι και θα είναι καταστροφικός για τις περιοχές τους, με συσσωρευμένα διαχρονικά προβλήματα του Αιγίου ως βαρίδι που τραβάει κι αυτούς στον πάτο. Επίσης, ότι κανένα πρόβλημά τους δεν λύθηκε, αντίθετα οξύνθηκαν και προστέθηκαν νέα βλαπτικά για την υγεία και την οικονομία (σκουπίδια, τέλη κ.ά.), φτάνουν δε στο σημείο να θεωρούν το πολιτικό προσωπικό του Αιγίου «εγγενώς ανίκανο».

 

Το αίτημα δημιουργίας ξεχωριστού δήμου - «ακμάζοντα, οικείου και κοντά στην καθημερινότητα του δημότη όπως λένε - αμέσως μετά τις αρχαιρεσίες της Κίνησης θα έρθει για πολιτική στήριξη τόσο στο δημοτικό όσο και στο περιφερειακό συμβούλιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος της Δευτέρας», μετά το καλοκαίρι σχεδιάζεται τοπικό δημοψήφισμα με κάλπες που θα στηθούν στις έδρες των τριών πρώην δήμων.

 

Μέχρι τις 15 Αυγούστου, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, τριμερείς επιτροπές θα περιοδεύσουν στις 36 Τοπικές Κοινότητες για να ενημερώσουν τους κατοίκους, πριν από το δημοψήφισμα. Αισιοδοξία προκαλεί η έρευνα της εταιρείας DATA RC για την εφημερίδα «Πελοπόννησος» που δείχνει ποσοστό 82,5% υπέρ του νέου δήμου και μάλιστα ένα 65% από δημότες του Αιγίου.

 

Το μέλος της προσωρινής διοίκησης της Κίνησης Κώστας Οικονόμου, ερωτηθείς από την «ΠτΔ» για την τύχη που έχει η προσπάθεια σε επίπεδο υπουργείου Εσωτερικών, λέει ότι «υπάρχει ένας καλός και συνεχής δίαυλος επικοινωνίας και συζητιέται και το κυριότερο... ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει»!

 

Σε ό,τι αφορά την επωνυμία του πολυπόθητου νέου δήμου, αυτή πιθανά να μη είναι «Ανατολικής Αιγιάλειας», αλλά κάτι βγαλμένο από τη μεγάλη ιστορία (όπως Αιγών), με την έδρα του εκτός μεγάλου απροόπτου στο Διακοπτό.

 

Στο σκεπτικό της «Aνεξάρτητης Κίνησης Ανατολικής Αιγιάλειας» είναι η σύσταση αυτόνομου Αγροτικού Συνεταιρισμού, Περιφερειακής Ένωσης Τόπων, Αξιοποίηση Ορεινού Όγκου και Παραλιών, καθώς και Ανάπτυξης Τραπεζικών Υπηρεσιών. 

 

Έμφαση θα δοθεί και στα εμβληματικά σημεία όπως: Ύδατα Στυγός, Οδοντωτός -, Φαράγγι Βουραϊκού, Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας, Λίμνη Τσιβλού, Σπήλαιο Ηρακλέους κ.ά. όπως και στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στο πνευματικό και πολιτιστικό κεφάλαιο, με έμπνευση από τις μεγάλες μορφές, του Περεσιάδη, του Παπαγιαννόπουλου, του οικουμενικού Γιάννη Σπυρόπουλου και άλλων παλιότερων και σύγχρονων.


Pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου