ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

«Πάγωσε» η απόφαση κατεδάφισης του Αλιευτικού Καταφυγίου Κρυονερίου Ακράτας

Ζήτημα κατεδάφισης του Αλιευτικού Καταφυγίου Κρυονερίου Ακράτας προέκυψε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά αποφεύχθηκε με την άμεση αντίδραση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας.

Με εξώδικη διαμαρτυρία ο πρόεδρος του ΔΠΤ Βασίλης Χριστόπουλος «πάγωσε» την απόφαση, αφού έχει δρομολογήσει διαδικασίες νομιμοποίησης της μικρής «μαρίνας». 


Η κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών εντός αιγιαλού θα γινόταν σήμερα στις 9.30 το πρωί και καλούνταν οι αρμόδιες αρχές να διευκολύνουν το έργο της κατεδάφισης.

 

Το ΔΛΤ κατέστησε την Αποκεντρωμένη εξ ολοκλήρου υπεύθυνη ποινικά και αστικά για την οποιαδήποτε ζημιά υποστούν οι ιδιοκτησίες, για τη σωματική ακεραιότητα πολιτών, ιδιοκτητών σκαφών και λουόμενων από τις ενέργειες κατεδάφισης!

 

Τελικά η Διεύθυνση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου αποφάσισε την αναβολή της κατεδάφισης, προκειμένου να εξεταστεί η σχετική εξώδικη πρόσκληση-διαμαρτυρία.

 

Ο κ. Χριστόπουλος μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» για απερίσκεπτη και βιαστική απόφαση, τη στιγμή που η αίτηση για νομιμοποίηση στην Κτηματική Υπηρεσία αναστέλλει την εκτέλεση του πρωτοκόλλου κατεδάφισης.

 

Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, δεν υπάρχει τεχνική μελέτη για τις επιπτώσεις, περιβαλλοντικές και μη, που θα επέρχονταν από την καταστροφή των μισών εγκαταστάσεων.

 

Εάν, μάλιστα, προχωρούσε η κατεδάφιση, θα «έσπαζε» στη μέση κάτι που χρησιμοποιείται από το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και με ανυπολόγιστες συνέπειες για περιουσίες μελών του «Ναυτικού και Αθλητικού Ομίλου Άγιος Νικόλαος», επαγγελματιών αλιέων και των λοιπών χρηστών, θα θίγονταν δε διεθνείς κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοΐας, καθότι τα «στίγματα» του καταφυγίου είναι καταγεγραμμένα στους διεθνείς ναυτικούς χάρτες πέραν της 25ετίας.

 


Pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου