ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Κεραμέως: Ανοιχτή η ημερομηνία έναρξης των σχολείων – Τα σενάρια για την επιστροφή στα θρανία τον Σεπτέμβρη

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε σημερινή τηλεοπτική της εμφάνιση στην ΕΡΤ

ερωτηθείσα για το άνοιγμα των σχολείων που είχε προαναγγελθεί για τις 7 Σεπτεμβρίου, απάντησε ότι μέχρι στιγμής ισχύει η ημερομηνία όμως τα ρευστά δεδομένα της πανδημίας του κορωνοϊού ενδέχεται να διαφοροποιήσουν την ημερομηνία και να την μεταθέσουν.

 

Τα σενάρια που εξετάζει το Υπ. Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη

Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων η υπουργός αποκάλυψε ότι τα 2 σενάρια που εξετάζει το Υπουργείο σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου και οι μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματά τους χωρίς τον περιορισμό των 15 μαθητών ανά τμήμα όπως ισχύει και προ εποχής κορωνοϊού ειδάλλως εξετάζεται η επαναφορά του μέτρου των 15 μαθητών ανά τμήμα και τα εκ περιτροπής μαθήματα ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις προχθές η κα Κεραμέως είχε αναφέρει αναφορικά με την έναρξη των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου τα εξής  «Είμαστε σε μια επαφή με την επιτροπή των ειδικών, με τον κύριο Τσιόδρα προκειμένου να συζητήσουμε ακριβώς τον τρόπο επαναλειτουργίας». Διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια» με τις τελικές αποφάσεις ωστόσο να μην μπορούν να ληφθούν εάν δεν πλησιάσουμε στην ημερομηνία έναρξης των σχολείων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου