ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Επιστολή διαμαρτυρίας Συλλόγου Μηχανικών προς τον Δήμαρχο Αιγιαλείας

Επιστολή διαμαρτυρίας με αποδέκτη προσωπικά τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο έστειλε ο Σύλλογος Μηχανικών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ζητώντας από τον δήμαρχο να βάλει φρένο στη συνεχή υποστελέχωση, κατά την εκτίμησή τους, του Τμήματος Αυθαιρέτων της Πολεοδομίας και να το ενισχύσει άμεσα με προσωπικό. 


Στην επιστολή τους οι Μηχανικοί αφήνουν και αιχμές, εμμέσως, για τον κ. Καλογερόπουλο, αποκαλύπτοντας ότι πριν από μερικά χρόνια, ως γενικός γραμματέας του δήμου τότε, είχε διαπιστώσει και πρωτοστατήσει για την ενίσχυση του συγκεκριμένου τμήματος, το οποίο έρχεται τώρα, ως δήμαρχος πλέον, να αποψιλώσει! 

 

Ένα απόσπασμα της επιστολής του Συλλόγου Μηχανικών:

«Το τμήμα αυθαιρέτων είναι το πλέον νευραλγικό τμήμα της Πολεοδομίας Αιγίου, λόγω της πληθώρας των καταγγελιών που πρέπει να διερευνηθούν και λόγω των πολύ δύσκολων νομικών προβλημάτων που παρουσιάζουν οι καταγγελίες αυτές. 

Για το λόγο αυτό το τμήμα χρειάζεται στελέχωση από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό στην πολεοδομική νομοθεσία. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο ο πρώην Διευθυντής Κων/νος Χατζηγεωργίου από το έτος 2013, όσο και ο μετέπειτα Διευθυντής Λεωνίδας Καράμπελας, ζητούσαν από το Δήμο τη στελέχωση του τμήματος αυτού με επί πλέον προσωπικό. 

Και εσείς, όχι μόνο δεν προβαίνετε στη στελέχωση της υπηρεσίας αυτής, αλλά απεναντίας την αποδυναμώνετε, μετακινώντας τους εμπειρότερους υπαλλήλους της στην Τεχνική Υπηρεσία και στέλνοντας σ' αυτήν μία υπάλληλο χωρίς εμπειρία. Ήδη μετακινήσατε στην Τεχνική Υπηρεσία την εμπειρότερη υπάλληλο του τμήματος αυθαιρέτων κ. Δέσποινα Ράπτη, χωρίς να την αντικαταστήσετε με κάποιον άλλο έμπειρο τεχνικό υπάλληλο, και τώρα μετακινήσατε από το τμήμα αυθαιρέτων τον μόνο έμπειρο υπάλληλο του τμήματος αυτού που είχε απομείνει, κ. Κων/νο Σπυρόπουλο, αντικαθιστώντας τον με μία μηχανικό, που εκ των πραγμάτων δεν γνωρίζει καν το αντικείμενο των αυθαιρέτων της πολεοδομίας, αφήνοντας το συγκεκριμένο νευραλγικό τμήμα της Υπηρεσίας ουσιαστικά με έναν υπάλληλο.

 

Είναι γεγονός ότι από το έτος 2015 τόσο εσείς, ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου, όσο και ο κ. Λεωνίδας Καράμπελας, ως Δ/ντης της Υ.ΔΟΜ. (νυν Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών), γνωρίζετε το πρόβλημα της έλλειψης υπαλλήλων στην υπηρεσία, αφού ο δεύτερος είχε κάνει δύο έγγραφα προς τον τότε Δήμαρχο Αθανάσιο Παναγόπουλο και τον Γ. Γραμματέα του Δήμου, ώστε να δημιουργείται σήμερα το εύλογο ερώτημα: πώς είναι δυνατόν το έτος 2020 να μετακινείτε τους πιο έμπειρους υπαλλήλους της Υ.ΔΟΜ., στην Τεχνική Υπηρεσία, όταν από το έτος 2015 αναγνωρίζετε το πρόβλημα της έλλειψης τεχνικού προσωπικού; 

 

Οι συνέπειες λοιπόν όλων αυτών είναι: 

α) η συνειδητή υποβάθμιση της πολεοδομίας,

 β) η απώλεια εσόδων του Δήμου, και 

γ) με την υποβάθμιση της Υπηρεσίας υποβαθμίζετε ταυτόχρονα και το επάγγελμά μας, ως μηχανικών που συνεργαζόμαστε άμεσα με την υπηρεσία αυτή.

Κατόπιν αυτών, εφόσον πραγματικά σας ενδιαφέρει, όπως πιστεύουμε, η σωστή λειτουργία της υπηρεσίας αυτής, θα πρέπει άμεσα να επαναφέρετε έμπειρους υπαλλήλους για τη στελέχωση της υπηρεσίας».

 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Σωτήρης Ταξιαρχόπουλος, μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» και έδωσε ακόμα περισσότερες διευκρινίσεις: 

«Δεν μπορώ να κατανοήσω και να εξηγήσω την απόφαση του κ. Καλογερόπουλου. Αυτός ξέρει γιατί το 'κανε. Εγώ κρίνω το αποτέλεσμα. Προς Θεού, δεν έχουμε απαίτηση να λειτουργεί στην εντέλεια η Πολεοδομία, ξέρουμε πώς είναι η κατάσταση, δεν είμαστε παράλογοι. Αλλά έχουμε απαίτηση να λειτουργεί. Ετσι όπως πάνε να την κάνουν, δεν θα λειτουργεί. Δεν είναι δυνατόν ν' αποφασίζουν να κλείσουν μια Υπηρεσία για χάρη μιας άλλης, της Τεχνικής Υπηρεσίας. Το Τμήμα Αυθαιρέτων της Πολεοδομίας ξεγυμνώνεται τελείως. Μένει μ' έναν υπάλληλο, ο οποίος τι θα πρωτοκάνει; Αρκεί να σας πω ότι του άφησαν κληρονομιά πάνω από 700 φακέλους πρωτόκολλα. Τι να προλάβει να κάνει ένας άνθρωπος; Και ξέρετε ποιο είναι το παράξενο; Ότι το συγκεκριμένο τμήμα, όταν λειτουργεί όπως πρέπει, φέρνει λεφτά στο δήμο, λειτουργεί και εισπρακτικά μέσω των προστίμων από τα αυθαίρετα. Και αυτό το τμήμα έρχεται η δημοτική αρχή να το ξεγυμνώσει; Ακατανόητο».

pelop.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου