ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Αίγιο: Πάνε για φθινόπωρο οι εργασίες ανάπλασης στην κεντρική πλατεία Αγίας Λαύρας

Μετά τις δίμηνες εργασίες τοποθέτησης υπόγειου δικτύου της ΑΔΜΗΕ, στο Αίγιο,

ξεκίνησε πλέον το κύριο έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου, που θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά, αφού έχει ως μακροπρόθεσμο στόχο την τόνωση της εμπορικής αγοράς και την αναβάθμιση του πιο πολυσύχναστου σημείου της πόλης.

 

Οι εργασίες της β' φάσης θα κρατήσει 2 περίπου χρόνια, υπό την καθημερινή επίβλεψη του δήμου, όπως έγινε και την Παρασκευή, με την επιτόπια αυτοψία του εντεταλμένου συμβούλου Τεχνικού Τομέα Βασίλη Χριστόπουλου και του διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Λεωνίδα Καράμπελα.

 

Στον εργολάβο, δόθηκε εντολή για όσο το δυνατόν λιγότερη όχληση των καταστηματαρχών, από την Τρίγωνη Πλατεία μέχρι τη μεγάλη της Αγίας Λαύρας, αν και αρχικά η παρέμβαση θα γίνει στους πέριξ δρόμους. 

 

«Γνωρίζουμε ότι πολίτες και έμποροι θα ταλαιπωρηθούν, αλλά είναι ένα έργο πνοής, που θ' αλλάξει το κέντρο του Αιγίου, οπότε όλοι πρέπει να κάνουν υπομονή» λέει στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας» ο κ. Χριστόπουλος.

 

Η δημοτική αρχή διαβεβαιώνει πως είναι εκεί, ακούει και βλέπει προβλήματα που προκύπτουν, όπως για παράδειγμα αυτό που προ ημερών εμφανίστηκε με τη λειτουργία του ιδιωτικού πάρκινγκ Αλεξόπουλου, στην οδό Ασ. Φωτήλα. 

 

Εκτάκτως συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου και έτσι από σήμερα αντιδρομείται μέρος του οδικού δικτύου (δεξιά στην Περικλέους, στο ναό των Ταξιαρχών και αριστερά στο πρώτο στενό).

 

Στον δρόμο της Ασ. Φωτήλα όπου αρχικά επικεντρώνεται η εργολαβία, δεν αποκλείεται να προκληθούν προβλήματα, επειδή περνούν πολλά δίκτυα και κυρίως αυτό της ύδρευσης, το οποίο είναι πολύ παλιό και «γεννά» συχνές ζημιές.

 

Κατόπιν το έργο θα μεταφερθεί στην κεντρική πλατεία Αγίας Λαύρας, που θα αναπλασθεί ολοκληρωτικά. 

Ωστόσο σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της «Πελοπόννησος της Δευτέρας», υπάρχει ειλημμένη απόφαση του δήμου να μην μπουν ακόμα εκεί τα συνεργεία, αλλά οι εργασίες να μεταφερθούν χρονικά για το φθινόπωρο. 

Αυτό κρίθηκε απαραίτητο ώστε να μην παρεμποδιστεί τώρα η λειτουργία καταστημάτων εστίασης, που καθημερινά είναι γεμάτα κόσμο.

 

Το έργο ανάπλασης του ιστορικού και εμπορικού κέντρου του Αιγίου, έχει προϋπολογισμό 3,3 εκατομμύρια ευρώ, έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, με χρονοδιάγραμμα 48 μήνες και τουλάχιστον 80 νέες θέσεις εργασίας. 

 

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις στους γύρω δρόμους από την πλατεία Αγία Λαύρα, δίνοντας κίνητρα στις επιχειρήσεις, πέραν της επικείμενης αλλαγής αισθητικής του σημείου της πόλης, ώστε αυτή να γίνει πιο ελκυστική για τους επισκέπτες, διατηρώντας πάντα τα ιστορικά της στοιχεία. 

 

Το έργο θα μετατρέψει την πλατεία σε σύγχρονη. Αυτό σε συνδυασμό με τον νέο Σταθμό του ΟΣΕ, την ανακαίνιση του ναού της Παναγίας Τρυπητής, την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Φωκίδα και το «Πράσινο Λιμάνι», αναμένεται να προσδώσουν υπεραξία και μία μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης του Αιγίου.



Pelop.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου