ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Αιγιάλεια: Απειλούνται επιχειρήσεις με λουκέτο λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των πυρόπληκτων δανείων – Επιστολή Εμπορικού σε Σταϊκούρα

Την αδυναμία πληρωμής των πυρόπληκτων δανείων από επιχειρήσεις της περιοχής και τον κίνδυνο για λουκέτο,

σε συνδυασμό και με τα μέτρα για τον κορωνοϊό, επισημαίνει με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο Εμπορικός Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας.

 

Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στους Βουλευτές Αχαΐας, στο Πρόεδρο ΕΣΕΕ Γιώργο Καρανίκα, στον Πρόεδρο Ο.Ε.ΕΣ.Π Γιώργο Βαγενά και στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα, ο Σύλλογος αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

 

«Ανάστατοι οι έμποροι της περιοχής καθώς απειλούνται επιχειρήσεις που έχουν λάβει πυρόπληκτα δάνεια σε λουκέτο, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων. 

 

Δεν έφτανε το κλείσιμο των τριών μηνών, τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που έχουν μειώσει σύμφωνα με τις στατιστικές το τζίρο των καταστημάτων σε ποσοστό περισσότερο του 50% και την κρίση της τελευταίας δεκαετίας, χτύπησαν εχθές και την πόρτα των συναδέλφων τα τελεσίγραφα από την ΔΟΥ για αποπληρωμή των πυρόπληκτων δανείων των γνωστών “πυροδανείων”. 

 

Τα οποία στάθηκαν και η αφορμή για τον αποκλεισμό της πλειοψηφίας των επιχειρηματιών από τη δυνατότητα λήψης δανείων στο πλαίσιο του νέου προγράμματος στήριξης που είχε εξαγγείλει το Υπουργείο Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, στις επιχειρήσεις. 

 

Ως Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας που βρίσκεται πάντα στο πλευρό των συναδέλφων Εμπόρων ζητάμε άμεσα από την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε περιθώριο νομοθετικής παρέμβασης έτσι ώστε τα αρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν στην υλοποίηση κυβερνητικών δράσεων ή δυνατόν οριζόντια λύση, για να προχωρήσουν σε τελικές ρυθμίσεις οι επαγγελματίες. 

 

Οι οποίοι δεν περιμένουν να τους χαριστεί τίποτα. Αγωνιούν όμως για την τύχη των περιουσιών τους, καθώς αν δεν υπάρξει τελική ρύθμιση δε θα μπορέσουν αντιστοίχως να αποπληρώσουν τα δάνεια τους με ότι συνεπάγεται αυτό».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου