ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας: «Επαγρυπνούμε για να κάνουμε αυτή την ιδιότυπη σχολική χρονιά ασφαλή για τα παιδιά μας»

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αιγιαλείας εύχεται στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς μια καλή και δημιουργική, εποικοδομητική σχολική χρονιά, γεμάτη υγεία, δύναμη και υπομονή.

Για μια ακόμη χρονιά η ολιγωρία του Υπουργείου Παιδείας, καταδεικνύει την ανετοιμότητα του στη διαχείριση μιας διαφορετικής σχολικής χρονιάς, παρά το χρονικό διάστημα που είχε για να προετοιμαστεί.

 

Η εξαγγελία των μέτρων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είναι αποσπασματικά ημίμετρα χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της προστασίας και της υγείας των μαθητών και εκπαιδευτικών.

 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αιγιαλείας, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολικών μονάδων και τη Δημοτική αρχή, οι οποίοι καταβάλλουν προσπάθειες για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, για να επιλυθούν στο μέτρο του δυνατού οι δυσκολίες που ανακύπτουν καθημερινώς.

 

Μέχρι και λίγες ώρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και αφού είχε πραγματοποιηθεί ο προγραμματισμός του ωραρίου για τη Δευτέρα, το Υπουργείο Παιδείας με μια ανακοίνωση προκάλεσε αναταραχή και αναστάτωση τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στους γονείς.

 

Συνεχίζουμε να αγωνιούμε και να προβληματιζόμαστε για την καλύτερη εξασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών καθαριότητας στις σχολικές μονάδες και να ανησυχούμε για το μεγάλο συνωστισμό των μαθητών μέσα στις αίθουσες.

 

Προτείνουμε να αξιοποιηθούν και να αναδιαμορφωθούν, όπου είναι δυνατόν, τυχόν χώροι που υπάρχουν στα σχολεία για τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα και ευχόμαστε τη Δευτέρα, όσα υποσχέθηκε το Υπουργείο Παιδείας να τα υλοποιήσει, αν και ήδη όσον αφορά τις μάσκες, δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση για την  ημέρα παράδοσης καθώς και σε τι ποσότητες.

 

Επιμένουμε ότι πρέπει να δειχθεί η απαραίτητη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους και θα επαγρυπνούμε έτσι ώστε να κάνουμε αυτή την ιδιότυπη σχολική χρονιά ασφαλή για τα παιδιά μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου