ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΧΥΤΑ Αιγείρας τέλος! -Η δέσμευση της δημοτικής αρχής γίνεται πράξη

Την οριστική κατάργηση του ΧΥΤΑ της Αιγείρας ανακοίνωσε κι επισήμως χθες ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος σε συνάντηση με θεσμικούς φορείς της ανατολικής Αιγιάλειας.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι παρά τις όποιες συζητήσεις και τα «σενάρια» που το καλοκαίρι του 2019, παρουσίαζαν ως «μονόδρομο» την επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ της Αιγείρας, για τη δημοτική αρχή η αποκατάσταση του κορεσμένου ΧΥΤΑ και το οριστικό κλείσιμο αποτέλεσε κοινή συνισταμένη και προγραμματική δέσμευση των συνεργαζόμενων παρατάξεων όταν οι επικεφαλής κάθισαν στο «τραπέζι» των συζητήσεων.

 

Χωρίς καμία παρέκκλιση και παρά τις δυσκολίες στη διαχείριση των απορριμμάτων που αντιμετωπίζονται όμως με ορθή διαχείριση ώστε τα σκουπίδια να μην «πνίγουν» τους δρόμους του δήμου, η δημοτική αρχή λειτούργησε στην κατεύθυνση αυτή.

 

Παρότι η υλοποίηση της δέσμευσης διοικητικά δεν ήταν εύκολη υπόθεση, από πλευράς δημοτικής αρχής μεθοδικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες έγιναν οι ενδεδειγμένες κινήσεις ώστε να ικανοποιηθεί το μείζον για την περιοχή αίτημα.

 

Στο πλαίσιο αυτό έχοντας πλέον συγκεκριμένα πράγματα στα «χέρια» του χθες ο Δημήτρης Καλογερόπουλος σε συνάντηση με τους Προέδρους των Κοινοτήτων της Δ.Ε. Αιγείρας ανακοίνωσε επισήμως ότι η κατάργηση του ΧΥΤΑ της Αιγείρας είναι μια δέσμευση που υλοποιείται με την ταυτόχρονη προώθηση αποκατάστασης του ΧΑΔΑ (με έργα ύψους 496.000€) και μη επαναχρησιμοποίησή του.

Λίγη ώρα αργότερα σε αντίστοιχη σύσκεψη με τους προέδρους της Δ.Ε. Ακράτας ο δήμαρχος Αιγιαλείας επανέλαβε την ανακοίνωση που έγινε δεκτή με ικανοποίηση, αφού δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως η ανατολική Αιγιάλεια έχει δώσει πραγματική «μάχη» για να σταματήσει η λειτουργία του ΧΥΤΑ.

 

Ημερήσιος της Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου