ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Αίγιο: Ισχυρός επενδυτής και χρήμα σε νέα έργα για ζωή στη λιμενική ζώνη

Μετά την αντικατάσταση του συνόλου του φωτισμού, στο νέο λιμάνι του Αιγίου, με led λαμπτήρες οικονομίας και την φιλοξενία τριών μεγάλων πλοίων με σημαντικά ταμειακά οφέλη, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιάλειας, κάνει τι επόμενο βήμα ανάπλασης και αξιοποίησης των λιμενικών εγκαταστάσεων, το οποίο χρονικά, σε α ' φάση, εκτείνεται μέχρι και τα τέλη του 2021.

 

Από το ΔΛΤΑ εκδόθηκε η προκήρυξη διαγωνισμού του ακινήτου «Φάρος», στην παλιά ομώνυμη προβλήτα. Μετά το δικαστικό ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με τη ΓΑΙΑΟΣΕ, θα μισθωθεί σε ιδιώτη, πιθανά για τη λειτουργία καταστήματος εστίασης και αναψυχής, μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο, δίπλα στη θάλασσα. 

 

Οι προδιαγραφές είναι «σφικτές» και τέτοιες που το ΔΛΤΑ προσδοκά να έχει ισχυρό επενδυτή, ώστε η επαναλειτουργία του ερειπωμένου χώρου να συμβάλλει στο εγχείρημα του δήμου, για ζωή και πάλι στην παράκτια ζώνη.

 

Ο πρόεδρος Βασίλης Χριστόπουλος, σκοπεύει τα χρήματα που θα εξοικονομήσει, από κάθε δραστηριότητα, να πέσουν σε μία σειρά έργων και παρεμβάσεων. 

 

Κατά πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», τα έργα που προβλέπονται προσεχώς αλλά κυρίως μέσα στην επόμενη χρονιά είναι:

 

- Η ανάπλαση της οδού Ψαρρών, με ψηλό οδοφωτισμό μέχρι το ΝΟΑ, από το «Πολύκεντρο» και μετά.

 

- Η μετατροπή του παλιού Καρνάγιου σε κοινόχρηστος χώρο, για αναψυχή των δημοτών, αφού προηγηθεί μικρή ανάπλαση. Θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. 

 

- Η χρηματοδότηση του υπολειπόμενου έργου στο νέο λιμάνι (ένα μπαστούνι), μαζί με τη διαμόρφωση του χώρου μπροστά στην παλιά Χαρτοποιία. Ο περιφερειάρχης Νεκ. Φαρμάκης έχει ζητήσει από τον πρόεδρο του ΔΛΤΑ Βασ. Χριστόπουλο τις σχετικές βυθομετρήσεις. 

 

Μόνο από τα πλοία (1 κρουαζιέρας και 2 επιβατηγά - εμπορικά) που κάνουν εργασίες συντήρησης στον όρμο του Αιγίου, το ΔΛΤΑ εισπράττει περίπου 30.000 ευρώ το μήνα, ενώ η παρουσία τους έχει αυξήσει τη φύλαξη των λιμενικών εγκαταστάσεων, με 8 - 10 άτομα, δίδοντας δηλαδή δουλειά σε ντόπιους. 

 

Πολλά είναι και τα οφέλη της αιγιώτικης αγοράς από την προμήθεια πρώτων υλών (κυρίως τροφοδοσίας) για το προσωπικό των μεγάλων αυτών πλοίων.

 

www.pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου