ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Αλέκος Θανασούλιας: Με παρακαταθήκη, επιχειρηματική και κοινωνική


Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα στο Αίγιο, ο γνωστός επιχειρηματίας και επί χρόνια αυτοδιοικητικός, Αλέκος Θανασούλιας, αφήνοντας πίσω του μία πορεία γεμάτη με προσφορά στην πόλη και δημιουργία στον επιχειρηματικό τομέα που δραστηριοποιήθηκε.

Απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών, «πλούσιος» από οικογενειακή αγάπη, τόσο από την απαρηγόρητη σύζυγό του Μαίρη, τα παιδιά του Ιωάννα, Γιάννη και Σωτήρη, αλλά και τις οικογένειές τους, τον γαμπρό του Μιχάλη Μπεκίρη (διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου - τ. υπουργό και βουλευτή) και τη νύφη του Μαρία, που του χάρισαν τα αγαπημένα του εγγόνι.

 

Επαγγελματικά, ο εκλιπών «έλαμψε», ως ιδιοκτήτης της Εταιρείας «Αχαϊκά Πλαστικά» στην οδό Πτέρης, επιχείρηση που δημιούργησε πριν πολλά χρόνια με τα αδέλφια του και στις μέρες μας λειτουργούν παραγωγικές της μονάδες, με πάνω από 100 στελέχη και εργαζόμενους, σε Αίγιο (έδρα) και Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, ενώ διατηρεί και υποκατάστημα εμπορικού αντικειμένου στην Αθήνα.

 

Ως άνθρωπος, ο Αλέκος Θανσούλιας, ήταν πολύ προσσιτός, συμπαθής και αγαπητός, απέφευγε τη μεγάλη δημοσιότητα, αν και πολιτεύτηκε πολλές φορές στον πρώην δήμο Αιγίου, επιδεικνύοντας ζοφερό και διαρκές ενδιαφέρον για τον τόπο γέννησής του.

 

Η συμμετοχή του στα κοινά ταυτίστηκε με την εκλογή του ως δημοτικός σύμβουλος, με τον αείμνηστο δήμαρχο Αιγίου Λέλο Σιαβελή, στις θητείες του οποίου είχε πάντα καίρια πόστα, όπως του αντιδημάρχου, με ορατό έργο

 

Για πολλές δεκαετίες ασχολήθηκε με τον τοπικό Προσκοπισμό (έφορος) και τη Χορωδία Αιγίου, ενώ τελευταία ήταν επίτροπος στην εκκλησία των Ταξιαρχών Αιγίου και από τη θέση του αυτή συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία του «Παπαδοπούλειου» Πνευματικού Κέντρου της ενορίας. Γνωστή ήταν και η φιλανθρωπική του δράση.

 

Η κηδεία του θα γίνει στις 11 το πρωί από τον ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο Αίγιο, εκεί που μία ώρα νωρίτερα θα βρίσκεται η σορός του.

 

Η οικογένειά του, έκανε έκκληση, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στο «Παπαδοπούλειο».

 

 

www.pelop.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου