ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Αίγιο: Πρόοδος στην ανάπλαση, «φως» στις πλατείες

Με κανονικούς ρυθμούς συνεχίζεται το μεγάλο έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης του Αιγίου, με την εργολαβία να έχει φτάσει πλέον στην οδό Γερμανού.

Τα συνεργεία που εργάζονται πυρετωδώς και με τη λιγότερη δυνατή όχληση σε παρακείμενους καταστηματάρχες της πλατείας Αγίας Λαύρας, ευελπιστούν να μη παρεμποδιστούν περαιτέρω - κυρίως από τις κακές καιρικές συνθήκες - αφού ήδη το χρονοδιάγραμμα έχει πάει πίσω, λόγω ιδιαιτερότητας και παλαιότητας στα δίκτυα ύδρευσης.

 

Στην οδό Ασημάκη Φωτήλα, που προκάλεσε λειτουργικά προβλήματα σε κάποιες λίγες επιχειρήσεις, αλλά και δυσφορία δημοτών για «μόνιμο εργοτάξιο», φτιάχτηκαν βάσεις πεζοδρομίων, ενώ κατασκευάστηκαν κρασπεδόρειθρα, μαζί με φρεάτια αποχέτευσης.

 

Απομένει η ασφαλτόστρωση και η ολοκλήρωση των πεζοδρομίων και δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.

 

Το έργο θα ολοκληρωθεί στην πλατεία και τους πλαϊνούς δρόμους (περιμετρικά), για ν' ακολουθήσει η Τρίγωνη πλατεία στην οδό Βαλφούρ & Κλ. Οικονόμου.

 

Παράλληλα ο Τεχνικός Τομέας του δήμου, επικαιροποιεί τη μελέτη κατασκευής και επισκευής των περιφερειακών πλατειών Μεσσηνέζη και Αγίου Αθανασίου Αιγίου, έργο που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, με ένταξη στο «Πράσινο ταμείο». Ο προϋπολογισμός του είναι 450.000 ευρώ, με 270.000 ευρώ από τα κεντρικά και δημοτικούς πόρους ύψους 180.000 ευρώ. 

 

Οι εργασίες αναμένεται να αυξήσουν την ελκυστικότητα, προσβασιμότητα και λειτουργικότητα των κοινοχρήστων χώρων, κάτι που θα περάσει μέσα από δημιουργία παιδικής χαράς, με χώρους πρασίνου, για μικρούς και μεγάλους, αφού θα διαθέτουν πλακοστρωμένα τμήματα περιπάτου, καθιστικά κ.ά. 

 

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι οι 180 ημερολογιακές ημέρες.

 

 (Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Πελοπόννησος")

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου