ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ελεύθερες αφέθηκαν οι δύο γυναίκες, που κατηγορούνται για την κλοπή του χρηματοκιβωτίου στο Διακοπτό

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αιγίου θα αποφανθεί για την τύχη των δύο ανδρών, οι οποίοι κατηγορούνται για την κλοπή του χρηματοκιβωτίου στο Διακοπτό.

Οι δύο άνδρες απολογήθηκαν ενώπιον του Ανακριτή Αιγίου. Ωστόσο, προέκυψε διαφωνία Ανακριτή και Εισαγγελέα για το εάν έπρεπε να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί το θέμα στο Συμβούλιο.

 

Για τις δύο γυναίκες που είχαν συλληφθεί μαζί τους κρίθηκαν και οι δύο ελεύθερες με τον περιοριστικό όρο εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

 

Και οι τέσσερις συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της Ασφάλειας Πατρών στο Κιάτο Κορινθίας, ως φερόμενοι δράστες της διακεκριμένης κλοπής που σημειώθηκε στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στο Διακοπτό την 1η Απριλίου 2020, με λεία 21.000 ευρώ σε μετρητά και γραμματόσημα αξίας 2.500 ευρώ. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εμπρησμό και εκδόθηκαν άμεσα εντάλματα συλλήψεων.

 

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την όποια ανάμειξή τους στην υπόθεση και δηλώνουν αθώοι.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία «οι τέσσερις δράστες την 01/4/2020 τα ξημερώματα, αφαίρεσαν σταθμευμένο αυτοκίνητό από οικία ημεδαπού άνδρα σε περιοχή της Αιγιαλείας, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν με το όχημα σε υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στην ίδια περιοχή, όπου διέρρηξαν πόρτα εισόδου και αφαίρεσαν με την χρήση αιχμηρού αντικειμένου, ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε, το χρηματικό ποσό των 20.963 ευρώ, γραμματόσημα συνολικής αξίας 2.492 ευρώ, στιγμιαία λαχεία ΣΚΡΑΤΣ, συνολικής αξίας 300 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο». 

 

Να σημειωθεί πως κατηγορούνται για εμπρησμό του κλεμμένου οχήματος στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Αθηνών, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ απέκρυψαν το χρηματοκιβώτιο σε δεντροφυτεμένο αγρόκτημα σε χωριό της Αιγιαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου