ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Αίγιο: Οι εκδρομείς και το μικρό φλαμίνγκο που χρειαζόταν βοήθεια

Η ιστορία που θα σας διηγηθούμε είναι η ιστορία μιας παρέας που είχε πάει εκδρομή στην Ακράτα. Και εκεί στην παραλία, είδε ένα εξαντλημένο, αποπροσανατολισμένο μικρό φλαμίνγκο.

 

Μιας παρέας που δεν περιορίστηκε στο να το θαυμάσει, να το φωτογραφίσει και μετά να συνεχίσει την εκδρομή του. Διαπίστωσε ότι το μικρό φλαμίνγκο αντιμετώπιζε πρόβλημα και έσπευσε να τηλεφωνήσει για οδηγίες στην ΑΝΙΜΑ.

 

Η ΑΝΙΜΑ, τους έδωσε οδηγίες. Πώς να το πιάσουν και πού να το πάνε. Και η παρέα ανταποκρίθηκε αμέσως.

 

Ο πιο κοντινός βιότοπος ήταν η Λιμνοθάλασσα Αλυκής Αιγίου. Εκεί που ξεκουράζεται αυτή την εποχή ένα κοπάδι από φλαμίνγκο, οπότε ο μικρός θα ενταχθεί σε μια οικογένεια. 

 

Η αποστολή τους είχε αίσιο τέλος.

 

Η στιγμή που το φλαμινγκάκι επιστρέφει σε φιλικά νερά ήταν συγκινητική.

 

Όπως λέει η ΑΝΙΜΑ, η εποχή είναι δύσκολη για τα μικρά φλαμίνγκο που συχνά αποπροσανατολίζονται και απομακρύνονται από το κοπάδι τους.

 

Τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο καιρό με τα πανέμορφα πουλιά να βρίσκονται, μόνα τους και καταπονημένα, σε κάποια παραλία, είναι πολλά.

 

Τα φλαμίνγκο είναι πολύ ομαδικά πουλιά, δεν νοιώθουν άνετα μόνα τους κι επίσης δεν μπορούν να τραφούν στο θαλασσινό νερό.

 

Αν, λοιπόν, δείτε σε κάποια παραλία ένα εξαντλημένο φλαμίνγκο, μην διστάσετε. Επικοινωνήστε με την ΑΝΙΜΑ (2109510075, 6972664675) και βοηθήστε να σωθεί το πανέμορφο πουλί.

 

 

www.zoon.gr

Photo: Φίλοι Λιμνοθάλασσας Αλυκής Αιγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου