ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Κορονοϊός- Αχαΐα: Μακραίνει η λίστα των κρουσμάτων

Μακραίνει η λίστα των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Αχαΐα, γεγονός που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που θέλουν να εκτινάσσεται ο σημερινός αριθμός τους.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του tempo24.news, τρία κρούσματα έχουν εντοπιστεί στο ΑΣΠΑΙΤΕ της Πάτρας (Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) στην οδό Αχαΐκής Συμπολιτείας.

 

Η Σχολή δεν λειτουργεί, ενώ σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά τη Δευτέρα θα απολυμανθεί από συνεργείο του Δήμου.

 

Όπως έγραψε νωρίτερα το tempo24.news,  η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που διαπιστώνεται στον Νομό, οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στην καταγραφή πολλών θετικών κρουσμάτων στην Κάτω Αχαία.

 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, έχουν προσβληθεί οικογένειες ρομά, ενώ νέα κρούσματα καταγράφονται και σε αθλητικούς συλλόγους της περιοχής.

 

Επιβεβαιώνεται τελικά από τα δύο εργαστήρια της Πάτρας (Νοσοκομείο Ρίου και Πανεπιστήμιο) η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην περιοχή μας.

 

Χθες στα δύο παραπάνω εργαστήρια καταγράφησαν γύρω στα 30 κρούσματα, ενώ αναμένουν και τα αποτελέσματα των ιδιωτικών εργαστηρίων της Πάτρας.

 

Σύμφωνα με την καθηγήτρια λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Καρολίνα Ακινόσογλου, "τα κρούσματα είναι αυξημένα" ωστόσο και εκείνη δεν μπορεί να δώσει τον ακριβή αριθμό, μια και δεν έχει ακόμη την συνολική εικόνα από όλα τα εργαστήρια. Όμως επιβεβαιώνει στο tempo24 ότι σίγουρα είναι πάνω από 30. Η ραγδαία αυτή αύξηση κρουσμάτων έχει ανησυχήσει τους πολίτες και ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες εστίασης.

 

Όμως ακόμη η Αχαΐα δεν είναι στο "κόκκινο" και ούτε θα μπει στο κόκκινο, με αυτά τα κρούσματα! Εκτός και αν τέτοιοι διψήφιοι αριθμοί συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες σε συνδυασμό με την αύξηση των νοσηλευομένων στις Covid κλινικές των Νοσοκομείων και τις ΜΕΘ.

 

Tempo24.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου