ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Κεραμέως: «Γίνεται προσπάθεια να ανοίξουν τα σχολεία το συντομότερο δυνατόν»

Τις τελευταίες ώρες έχουν «φουντώσει» τα σενάρια ότι τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ενώ μέχρι στιγμής οι λοιμωξιολόγοι δεν έχουν λάβει κάποια οριστική απόφαση ώστε να δώσουν το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.

 

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε σημερινές της δηλώσεις στην ΕΡΤ ερωτηθείσα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και ποιος είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου για το ζήτημα αυτό που απασχολεί ιδιαιτέρως τους γονείς δήλωσε ότι «Προτεραιότητά μας είναι φυσικά να ανοίξουν τα σχολεία παρότι η τηλεκπαίδευση διεξάγεται κανονικά. Γίνεται προσπάθεια να ανοίξουν τα σχολεία το συντομότερο δυνατόν. Δεν έχουμε ακόμα λάβει κάποια απόφαση. Περιμένουμε να δούμε τα επιδημιολογικά στοιχεία πώς έχει επηρεάσει το lockdown και τα άλλα περιοριστικά μέτρα την διασπορά του ιού, θα ακούσουμε τις εισηγήσεις των Ειδικών και θα λάβουμε τις σχετικές αποφάσεις».

 

Πώς θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων

 

Ερωτηθείσα η υπουργός Παιδείας για το αν θα ανοίξουν οι εκπαιδευτικές βαθμίδες όλες μαζί ή θα ανοίξουν σταδιακά απάντησε ότι «Να θυμίσουμε ότι κατά γενική ομολογία των ειδικών τα σχολεία δεν ήταν εστία υπερμετάδοσης και τα μέτρα τηρούνταν με εξαιρετικό τρόπο από την εκπαιδευτική κοινότητα. Θέλαμε ουσιωδώς να περιορίσουμε τη συνολική κινητικότητα γύρω από το σχολείο με δεδομένο επίσης ότι τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν έντονη κοινωνική ζωή. Δεν έχει συζητηθεί ακόμα κάποια επίσημη πρόταση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για το πώς θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία και αυτό γίνεται επί τούτου μέχρι να δούμε τα επιδημιολογικά στοιχεία από τα μέτρα του lockdonwn  και του περιορισμού της κυκλοφορίας».

 

infokids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου