ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Αιγιάλεια: Έστησαν τηλεφωνική απάτη στο όνομα του αντιδημάρχου Οικονομικών

«Χρησιμοποιούν την αξιοπιστία μου, για να μπορέσουν οι απατεώνες, να πετύχουν αυτό που θέλουν» δηλώνει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αιγιαλείας, Δημήτρης Καλαμίδας.

 

Τις τελευταίες ημέρες, εν αγνοία του το όνομα και η ιδιότητά του χρησιμοποιήθηκαν από άνδρα που προσέγγισε, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας επιχειρηματίες και εμπόρους του Αιγίου και με το πρόσχημα της φιλανθρωπίας, επιχείρησε να αποσπάσει, όπως έγραψε και η «Πελοπόννησος», μεγάλες ποσότητες αγαθών για την ανακούφιση οικογενειών της περιοχής που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, λόγω της πανδημίας του covid-19.

 

«ΕΜΠΛΟΚΗ»

«Το μόνο που μπορώ να πω κατηγορηματικά, είναι πως δεν έχω καμία σχέση με όλο το ''φιλανθρωπικό'' έργο. Δεν εμπλέκομαι πουθενά, δεν γνωρίζω τίποτα. Ο φαινότυπος δείχνει ότι είναι ''φιλανθρωπία'' και το DNA δείχνει ότι είναι απάτη», υπογραμμίζει στην «Π» ο κ. Καλαμίδας.

 

Ο δράστης απ' ό,τι φάνηκε, λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο που στην προκειμένη περίπτωση, ήταν ο αρτοποιός Αριστείδης Τηλιγάδης, Α' αντιπροέδρος του Επιμελητήριου Αχαΐας και επικεφαλής της ΠΑΕΚ, ο οποίος περιγράφει στην «Π», την επικοινωνία με τον «αιρετό» και πως ο ίδιος αντελήφθη, ότι επρόκειτο για απάτη.

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

 

«Τηλεφώνησε στο μαγαζί και το σήκωσε ο γιος μου. Του είπε, είμαι ο Καλαμίδας ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αιγιαλείας και θέλω να βοηθήσουμε κάποιες άπορες οικογένειες. Θέλω 700 κιλά ψωμί. Η προμήθεια θα γίνεται σταδιακά κατά 100 κιλά, να μου δώσετε τραπεζικό λογαριασμό για να γίνει η πληρωμή» αναφέρει ο κ. Τηλιγάδης και συνεχίζει: «Τον κάλεσα στον κινητό του και δεν απάντησε, ωστόσο «επέστρεψε» την κλήση και μου συστήθηκε και πάλι ως Καλαμίδας. Του απαντώ πως δεν είσαι αυτός που λες γιατί το συγκεκριμένο άτομο, είναι παιδικός φίλος και συμμαθητής μου και μου έκλεισε το τηλέφωνο».

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, όταν ζητήθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με την εκτέλεση της «παραγγελίας», που απαιτούσε τη φυσική παρουσία του υποτιθέμενου πολιτικού προσώπου, το τηλέφωνο που κάλεσε τα υποψήφια θύματα, δεν απαντούσε!

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

O αιγιώτης επιχειρηματίας αμέσως ενημέρωσε τον αυτοδιοικητικό, ο οποίος ωστόσο είχε ήδη γίνει αποδέκτης μηνυμάτων, από παρ΄ολίγον θύματα για την απάτη που είχε στηθεί σε βάρος του.

 

«Με ειδοποίησαν κάποιοι αρτοποιοί μεταξύ των οποίων και ο κ. Τηλιγάδης, κατόπιν ενημερώθηκα και από την αδελφή μου, πως κάποιος χρησιμοποιεί το όνομά μου» δηλώνει στην «Π» ο αιρετός και προσθέτει «είμαι εργαζόμενος σε πολυεθνική εταιρεία, αντιδήμαρχος Αιγιαλείας και Συμπολιτείας επί σειρά ετών, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην περιοχή του Λόγγου. Δεν συνάδουν όλα αυτά, με το πρόσωπό μου. Δυστυχώς, ο απατεώνας ψάχνει αξιόπιστο πρόσωπο για να κάνει τη δουλειά του».

 

Για την υπόθεση ο κ. Καλαμίδας επικοινώνησε με τη δικηγόρο του, ώστε να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες που απαιτούνται για την προστασία του ονόματός του. Από την έρευνα προέκυψε, ότι ανάλογα περιστατικά απάτης έχουν καταγραφεί σε περιοχές των Τρικάλων.

 

Μέχρι στιγμής τόσο στην πόλη του Αιγίου όσο και στην ευρύτερη περιφέρειας της Αιγιάλειας, δεν έχει καταγγελθεί περίπτωση εξαπάτησης επαγγελματιών, με τη συγκεκριμένη μέθοδο.

 

Οι δράστες εκμεταλλευόμενοι την οικονομική δυσχέρεια που έχει επιφέρει η υγειονομική κατάσταση σε πολίτες σε συνδυασμό με τη διάθεση προσφοράς από επιχειρηματίες, προκειμένου να ενισχύσουν ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και σωματεία, τηλεφωνούν στους επαγγελματίες, προσποιούμενοι πως είναι εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα και παραγγέλνουν μεγάλες ποσότητες προϊόντων. Στη συνέχεια καταβάλλουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των προμηθευτών, μεγαλύτερο χρηματικό ποσό και με το πρόσχημα του «τραπεζικού λάθους», τους ζητούν την επιστροφή της διαφοράς τον χρημάτων που κατέθεσαν. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν και αποσπούν εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ.

 

Εφημερίδα Πελοπόννησος

Της ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου