ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Αιγιάλεια: Απειλή για τους πεζούς τα ψηλά δέντρα - Ενέργειες από το Δήμο

Δέντρα ξερά και επικίνδυνα, για πεζούς και υποδομές, κυρίως σε πεζοδρόμια ή κοντά σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους, έκοψε ο Δήμος Αιγιάλειας, αφού προηγήθηκαν αυτοψίες υπαλλήλων του Τομέα Πρασίνου.

 

Αρκετά σάπια καθαρίστηκαν στη Ροδοδάφνη, κοντά στη βρύση της παλιάς εθνικής οδού Πατρών - Αθηνών (μουριά και λεύκα μεγάλου ύψους) πάνω από περίπτερο, ενώ άλλες περιπτώσεις εκτέλεσης αναγκαίων εργασιών εκτελέστηκαν στα Συλιβαινιώτικα Ακράτας και στην Καλλιθέα Αιγίου, στην οδό Πλάτωνος (νεραντζιά) φράζοντας εισόδους σπιτιού με κάτοικο που έχει σοβαρά κινητικά προβλήματα, καθώς και απροσπέλαστο πεζοδρόμιο.

 

Στην παραλία Ακράτας η κοπή τριών δέντρων έγινε στην οδό Μήλου στη συμβολή της με την Ηπείρου (βραχυχίτωνες) αφού ξηλώσει με τις ρίζες το πλακόστρωτο πεζοδρόμιο και περίφραξη συγκροτήματος κατοικιών.

 

Στο Μάτι της Αβύθου, στον παραλιακό δρόμο, κόπηκε ένα δέντρο (ιτιά) που ήταν επικίνδυνο να πέσει, δίπλα σε σπίτι, αποτελούμενο από ισχυρούς αέρηδες.

 

Προβλήματα αντιμετωπίστηκαν και στον οικισμό «Πανόραμα», με κοπή δέντρου στην οδό Ελαιώνων (ξυλοκερατιά) σε μάντρα σπιτιού, υπό ξήρανση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να προκαλέσει σοβαρή φθορά στο οίκημα.

 

www.pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου