ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Αχαϊα: Η εβδομάδα με το ρεκόρ-σοκ σε κρούσματα - Πως φθάσαμε να "αγγίζουμε" το κόκκινο

Κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται αυτή την εβδομάδα στην Αχαΐα. Συνολικά σε διάστημα 5 ημερών νόσησαν συνολικά 177 συμπολίτες, αριθμός ρεκόρ σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα.

Κέντρο Πάτρας, Αίγιο και Δυτική Αχαΐα, είναι οι περιοχές που θεωρούνται "υπεύθυνες" για την ανοδική πορεία της νόσου στην περιοχή. Η μεταδοτικότητα του ιού, όπως έλεγαν στο tempo24 αρμόδιοι έχει ξεπεράσει το 12%. 

 

Συγκεκριμένα αυτή την εβδομάδα (16 έως 20 Νοεμβρίου) καταγράφησαν τα εξής κρούσματα ανά ημέρα:

Δευτέρα: 30

Τρίτη: 34

Τετάρτη: 32

Πέμπτη: 52

Παρασκευή: 29

 

Την Πέμπτη από τα 52 κρούσματα που ανακοινώθηκαν τα 3 είναι από την Κάτω Αχαΐα, τα 4 από το Αίγιο και τα 45 από την Πάτρα.

 

Στο μεταξύ, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονταν συνολικά 19 ασθενείς με κορονοϊό.

 

Από αυτούς 16 βρίσκονται στην κλινική COVID και 3 είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

 

Ανάμεσα στους τελευταίους και ο 27χρονος εργάτης γης από τη Μανωλάδα που μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση.

 

Την ίδια ώρα μια 10χρονη από την περιοχή του Αγρινίου νοσηλεύεται στην μονάδα COVID της Παιδιατρικής Κλινικής στο Ρίο.

 

Αχαϊα: Σε ποιές περιοχές καταγράφονται τα κρούσματα

 

Κέντρο πόλης, Ψηλαλώνια, Σκαγιοπούλειο, νότια Πάτρα πεδία διάχυσης του ιού που έχει ξεφύγει. Πληρώνουμε τις συγκεντρώσεις σε φοιτητό-σπιτα και όχι μόνο, λένε οι ειδικοί. 


Στο Αίγιο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου εστιάζει και στις συγκεντρώσεις πιστών σε εκκλησίες. Στην Κάτω Αχαΐα τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Πλατεία Δύμης (τσιγγάνοι).

 

Είναι βέβαιο πάντως πως ο κορονοϊός έχει μεγάλη διασπορά στην Πάτρα. Και αυτό φαίνεται και από τα επαγγέλματα των κρουσμάτων.

 

Γιατροί, νοσηλεύτριες, μαία, δικηγόρος, υπάλληλος σε καφέ, ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης, υπάλληλος σε ίντερνετ καφέ, επιχειρηματίας, αθλητικός παράγοντας, είναι μερικά μόνο από τα κρούσματα.

 

Tempo24.news

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου