ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Το κλείσιμο των Δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα θα ανακοινώσει το απόγευμα η Κεραμέως


Το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας εκτός από τον Νίκο Χαρδαλιά θα είναι η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου καθώς και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. 

 

Η παρουσία της στην απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό δείχνει ότι η απόφαση για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων από την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου σε όλη την Ελλάδα έχει ληφθεί και ήταν όπως φαίνεται μονόδρομος για την κυβέρνηση. 

 

Η απόφαση αυτή ελήφθη σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η κινητικότητα του ιού και ο συγχρωτισμός των γονέων, και όχι γιατί υπάρχει θέμα υπερμετάδοσης στα σχολεία.

 

Αυτό σημαίνει, ότι θα αυξηθεί η τηλεργασία και θα δοθούν και πάλι και άδειες ειδικού σκοπού στους γονείς που εργάζονται είτε στον ιδιωτικό, είτε στον δημόσιο τομέα. 

 

Εκτός από το κλείσιμο των Δημοτικών σχολείων, ειλημμένη είναι η απόφαση και για αναστολή λειτουργίας των βρεφονηπιακών/ παιδικών σταθμών καθώς και των Νηπιαγωγείων.

 

Στην περίπτωση της αναστολής λειτουργίας των δημοτικών σχολείων η υπουργός Παιδείας δήλωσε πως θα κινηθούν σε 2 επίπεδα που είναι έτοιμα:

- Εκπαιδευτική τηλεόραση. Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που γίνανε εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων.

-Τηλεκπαίδευση

 

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν το απόγευμα στις ανακοινώσεις της υπουργού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου