ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του δημοσιογράφου Φάνη Ζουρόπουλου «O Ναύτης του Αιγίου»

Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του καταξιωμένου δημοσιογράφου Φάνη Ζουρόπουλου «O ΝΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ», από τις εκδόσεις Tovimatisaigialeias.gr.

 

45 χρόνια εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Βήμα της Αιγιάλειας», μια δεκαετία σε τοπικά ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, όλη του τη ζωή ιστορικός ερευνητής, ο συγγραφέας κάνει τα ρεπορτάζ ιστορία και τα δίνει «εν περιλήψει» σε ένα βιβλίο «περί των πάντων και ολίγων τινών».

 

Ξεκινώντας από την πόλη του το Αίγιο, ο Ναύτης, είτε ξέμπαρκος είτε αρμενίζοντας επιλέγει και καταγράφει όσα θεωρεί σημαντικά ιστορικά ντοκουμέντα, ή απλά περιστατικά που καρφώθηκαν στην μνήμη του και που συνέπεσαν με το ταξίδι του στις «θάλασσες» της δημοσιογραφίας. Που είναι και ταξίδι ζωής. Είναι μια πρώτη απόπειρα, σε δημοσιογραφική «ρέουσα» γλώσσα για να μην κουράσει ούτε να προβληματίσει τους ήδη βεβαρημένους αναγνώστες, γραμμένο με «μια ανάσα» το καλοκαίρι του 2020.

 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ. Σελ. 195.Τιμή 12 ευρώ.

 

Αποκλειστική διάθεση στο Βιβλιοπωλείο «Θεμέλιο», στην Κλ. Οικονόμου 30, Αίγιο. Για ταχυδρομική αποστολή δηλώστε στο: fzouropoulos@gmail.com.

 

 

Είχα την τιμή να είμαι ο πρώτος που το πήρε στα χέρια του. Φάνη σε ευχαριστώ! Ας είναι καλοτάξιδο!

 

 

*Ο Φάνης Ζουρόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα, έζησε στο Αίγιο και την Αθήνα, ταξίδεψε σε πολλά μέρη.

Ίδρυσε και εξέδωσε για 45 χρόνια την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», με έδρα το Αίγιο, αλλά πανελλαδικής εμβέλειας, πρωτοπόρος της ελεύθερης ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, δούλεψε σε ραδιόφωνα και κανάλια.

Βραβεύτηκε από το «Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση» για την συμβολή του στην ανάπτυξη του Περιφερειακού τύπου και από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για τον ευρωπαϊκό του προσανατολισμό, ενώ διετέλεσε για χρόνια πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου και της ΕΕΔ (Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων).

Είναι μέλος της U.P.F. (Ένωσης Γαλλόφωνων Δημοσιογράφων).

Έχει πραγματοποιήσει έρευνες για την περίοδο 1940-49 και 1821, έχει γράψει χιλιάδες άρθρα και ρεπορτάζ, κυρίως με ιστορικά θέματα.

«Ο Ναύτης του Αιγίου», είναι το πρώτο του βιβλίο και γράφτηκε το καλοκαίρι του 2020.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου