ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Αιγιάλεια: Μητέρα νηπίου έκαψε το 1ο Νηπιαγωγείο Ακράτας - Τι προέβαλε ως βασικό ισχυρισμό για την πράξη της

Μητέρα παιδιού που φοιτά στο 1ο Νηπιαγωγείο Ακράτας του Δήμου Αιγιαλείας, είναι η γυναίκα που σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», συνελήφθη για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο σχολικό κτίριο, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

 

Η 40χρονη με την κατηγορία του εμπρησμού, στο πλαίσιο του αυτοφώρου οδηγήθηκε, ενώπιον του δικαστηρίου. Της επεβλήθη ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

 

ΕΙΣΒΟΛΗ

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες στην «Πελοπόννησο», η γυναίκα λίγο πριν τις 12.30 το βράδυ, πήγε στο σχολικό συγκρότημα, όπου συστεγάζεται το 1ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής και πηδώντας την περίφραξη εισήλθε στον προαύλιο χώρο. Ως βοηθητικό αναρριχητικό μέσο, φέρεται να χρησιμοποίησε μια καρέκλα.

 

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου, επιχειρώντας να εισβάλει σ' αυτό χωρίς επιτυχία. Τα προστατευτικά κάγκελα στο εξωτερικό των παραθύρων, απέτρεψαν την όποια προσπάθεια παραβίασης.

 

Ακολούθως, κινήθηκε προς το Νηπιαγωγείο. Μπήκε σε μια εκ των αιθουσών, σπάζοντας τα τζάμια των παραθύρων και αφού άναψε τα φώτα, έβαλε φωτιά σε μια κουρτίνα.

 

ΑΙΤΙΑ

 

Την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, φέρεται σύμφωνα με πηγές της «Πελοπόννησος» να προέβαλε ως βασικό ισχυρισμό η 40χρονη, θέλοντας να δικαιολογήσει την πράξη της. Υποστήριξε πως δεν κατάλαβε τι έκανε, καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

 

Όπως πληροφορείται η «Πελοπόννησος», αν και πρόκειται για άτομο που έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με την παραβατική συμπεριφορά της, ουδέποτε είχε εκδηλώσει το παραμικρό σημάδι που να είχε κινήσει τις υποψίες, ότι θα μπορούσε να μπει στο στόχαστρό της η σχολική μονάδα.

 

ΕΠΕΜΒΑΣΗ

 

Το συμβάν έγινε αντιληπτό από περιοίκους που πριν δουν τις φλόγες, άκουσαν φωνές και θορύβους από το εσωτερικό του σχολείου. Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου.

 

Στο σημείο έσπευσαν 4 άνδρες με δυο οχήματα της ΠΥ που κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες πριν αυτές επεκταθούν και στις υπόλοιπες αίθουσες του νηπιαγωγείου. Σημαντική ήταν η συνδρομή των αστυνομικών, οι οποίοι ανέκοψαν το καταστροφικό έργο της φωτιάς με τη χρήση πυροσβεστήρων.

 

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

Το περιστατικό προκάλεσε θλίψη, στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα, σε γονείς και μαθητές. Όλοι μιλούν για ένα πρότυπο σχολικό συγκρότημα, ένα στολίδι που είχε ανακαινιστεί με πολύ φροντίδα και μεράκι και δυστυχώς έγινε στόχος εμπρησμού. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ένας άνθρωπος και ειδικά μια μητέρα, έφθασε στο σημείο να κάψει το δεύτερο «σπίτι» του παιδιού της.

 

«Λυπούμαστε για τον εμπρησμό του μικρού μας αδελφού, του 1ου Νηπιαγωγείου. Συμπαραστεκόμαστε στις δασκάλες - νηπιαγωγούς και ευχόμαστε τα δημόσια ιδρύματα να μην αποτελούν στόχο καταστροφικής μανίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας, για το συμβάν.

 

 

Της ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Εφημερίδα Πελοπόννησος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου