ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

800 λουκέτα στην Αχαΐα ελέω lockdown – Λουκέτο στο 25% των επιχειρήσεων στο χώρο του εμπορίου, παροχής υπηρεσιών και τουρισμού

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία, σε ότι αφορά στις δραματικές συνέπειες που είχε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Πάτρα και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, η επιβολή των δύο lockdown λόγω του κορονοϊού.

 

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου. «Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στον max fm ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Γ. Βαγενάς, στο χώρο του εμπορίου, της παροχής υπηρεσιών και τον τουρισμό, μέχρι στιγμής και στη διάρκεια του πρώτου αλλά και του δεύτερου lockdown, στην περιοχή έβαλε λουκέτο το 25% αυτών των επιχειρήσεων.

 

Το 10% από αυτές έκλεισε στη διάρκεια του πρώτο lockdown και το 15% έχει κατεβάσει μέχρι στιγμής ρολά στη διάρκεια του δευτέρου. Σε απόλυτους αριθμούς αυτό μεταφράζεται για την Αχαΐα ως τέλος στη “ζωή” για 800 επιχειρήσεις, ενώ ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος αλλά οι ιδιοκτήτες τους δεν κλείνουν βιβλία και κωδικούς, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

 

Σύμφωνα με τον κ. Βαγενά, το τέλος του δεύτερου lockdown εκτιμάται πως θα βρει την Αχαΐα να μετράει λουκέτα στο 50% των επιχειρήσεων από το εμπόριο, την παροχή υπηρεσιών και τον τουρισμό.

 

Εφιαλτική εικόνα στα Καλάβρυτα

 

Εφιαλτική είναι πλέον η κατάσταση στην περιοχή των Καλαβρύτων, όπου λόγω του lockdown δεν υπάρχει χειμερινή τουριστική σεζόν από την οποία ζει η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

Το σύνολο των επαγγελματιών βρίσκεται πλέον σε απόγνωση, ενώ είναι άγνωστη η εικόνα που θα υπάρχει στην περιοχή και ιδιαίτερα στον κλάδο του τουρισμού την επόμενη ημέρα της άρσης των περιοριστικών μέτρων.

 

Patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου