ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος σε ραδιοφωνική συνέντευξη για το Ειδικό Σχολείο και το Λύκειο της Αιγείρας

«…Στην ουσία και όχι τους εντυπωσιασμούς!» στα θέματα της Παιδείας που καταψηφίστηκαν από την αντιπολίτευση στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναφέρθηκε μιλώντας στο «Ράδιο Αίγιο» ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» και αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού κ΄.Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος. 

 

Εξήγησε την διαφορά μεταξύ των θεμάτων για τα οποία το δημοτικό συμβούλιο καλείται να γνωμοδοτήσει -όπως η συγχώνευση του Λυκείου Αιγείρας με της Ακράτας και η προαγωγή του δημοτικού σχολείου Διακοπτού- και η δημοτική αρχή ήδη έχει ανακοινώσει πως «θεραπεύονται νομοθετικά», σε αντίθεση με τις αποφάσεις του Δ.Σ. που αφορούν τη συμμετοχή του Δήμου στη λειτουργία των σχολείων όπως η ίδρυση και λειτουργία του Ειδικού Σχολείου.

 

Ερωτηθείς από την δημοσιογράφο κα Σπηλιωτοπούλου με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» το οποίο επικαλέστηκε ο κ΄.Γούτος σχετικά με το ΦΕΚ για τη συγχώνευση του Γυμνασίου –Λυκείου Αιγείρας ο κ΄.Τριανταφυλλόπουλος δήλωσε:

 

«Για το συγκεκριμένο ζήτημα αγωνιστήκαμε από την πρώτη στιγμή να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα που κληροδοτήθηκε σ` εμάς από το 2012.

 

Συγκεκριμένα το 2012 υπήρξε η απόφαση συγχώνευσης κι έκτοτε κάθε χρόνο ζητάμε την αναστολή αυτού του ΦΕΚ. Τον Δεκέμβρη του 2019 ζητήσαμε την αναστολή κι επειδή βρήκαμε και ένα οικόπεδο «ξεχασμένο» αγορασμένο για την ανέγερση Γυμνασίου –Λυκείου, ξεκινήσαμε ενέργειες ώστε να πάμε σε καινούργιο σχολείο και προσκρούαμε σε αυτό το ΦΕΚ. Από πέρυσι τον Δεκέμβρη προχωρήσαμε με όλους τους εμπλεκόμενους και μέσα από ένα πραγματικό μαραθώνιο διαβουλεύσεων, προωθήσαμε την κατάρριψη αυτού του ΦΕΚ. Ήδη άλλωστε έχουμε αναφέρει και σε γραπτές ανακοινώσεις την επομένη της επίμαχης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και σε δηλώσεις μας, ότι το ζήτημα της Αιγείρας θεραπεύεται νομοθετικά! Ωστόσο δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε το έγγραφο της 27ης Οκτωβρίου του 2020 όπου η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζητά τη γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου. Όταν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Παιδείας ζητούν γνωμοδότηση του Δ.Σ. δεν μπορούμε εμείς να ερχόμαστε και να γνωμοδοτούμε αρνητικά, ρισκάροντας με τις πράξεις μας τις μετέπειτα εξελίξεις…».

 

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού υπερτόνισε το γεγονός πως δεν ισχύει το ίδιο για την δημιουργία Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου –Λυκείου στο Αίγιο, αφού για το συγκεκριμένο ζήτημα η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν ήταν γνωμοδοτικού χαρακτήρα αλλά έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις για την εξασφάλιση της παραχώρησης του χώρου για την λειτουργία του σχολείου καθώς και της ανάληψης των δαπανών των λειτουργικών εξόδων, διαδικασία που δεν μπορεί να ξεπεραστεί και τινάζεται στον «αέρα» μετά την αρνητική απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο με τις ψήφους των παρατάξεων Γούτου –Ψυχράμη –Παπακωσταντινόπουλου.

 

Δηκτικά δε ανέφερε πως: «ιδίως για τα θέματα του ευαίσθητου τομέα της Παιδείας, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αφού δε μπορούν να στηρίξουν το έργο της δημοτικής αρχής ας πάψουν να βάζουν εμπόδια!» στηλιτεύοντας την συμπεριφορά Γούτου που «…περιμένει τι θα διαβάσει σε συγκεκριμένες εφημερίδες για να διαμορφώσει άποψη για τα θέματα του Δήμου! Στην εισήγηση του θέματος για την συνεδρίαση της 1η Δεκεμβρίου υπήρχαν όλα τα έγγραφα που δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν αυτοί που τα καταψήφισαν. Αν είχαν διαβάσει τις εισηγήσεις θα ήξεραν τι καταψήφιζαν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου