ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Καλλιμάνης: Το σχέδιο διάσωσης παραμένει ζωντανό

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η υπόθεση διάσωσης της «Καλλιμάνης», είχε βρει τον «λευκό ιππότη της» και έβαινε προς ένα αίσιο τέλος, μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, ήρθε για να διαταράξει τις διαβουλεύσεις για την αιγιώτικη βιομηχανία κατεψυγμένων αλιευμάτων.

 

Δημοσιογραφικές πληροφορίες των τελευταίων ωρών, φέρουν την «Impala Holding» του Δημήτρη Βιτζηλαίου να θέτει εαυτόν εκτός της κούρσας διεκδίκησης της «Καλλιμάνης», παρ' ότι ο ίδιος διέδιδε προ ημερών ότι, είχε αναδειχθεί από τις πιστώτριες τράπεζες ως προτιμητέος επενδυτής.

 

Παρόλα αυτά, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι, η διαγωνιστική διαδικασία παραμένει ζωντανή και συνεχίζεται, με τους εναπομείναντες άλλους τρεις διεκδικητές. Δηλαδή, την τουρκική εταιρεία εμπορίας αλιευμάτων «Dardanel», το ελληνικό επενδυτικό φαντ «SME Remedium Cap» και ένα ακόμα επενδυτικό σχήμα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

Όλοι τους, συμμετέχουν σε μια διαγωνιστική διαδικασία προσφορών και διαπραγματεύσεων για το ποιός θα αποκτήσει τον έλεγχο της αιγιώτικης βιομηχανίας, δια της εξαγοράς σημαντικού μέρους των τραπεζικών της δανείων, συνολικού ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ.

 

Σύμφωνα με τα όσα διαδίδει προς τα έξω το fund του Δημήτρη Βιτζηλαίου, φέρεται να έστειλε επιστολή προς τις πιστώτριες τράπεζες, στην οποία περιγράφει τους λόγους της αποχώρησή του, που σύμφωνα με τον επενδυτή, είναι κάποιες πρόσθετες αξιώσεις που προέβαλλαν οι σημερινοί ιδιοκτήτες της βιομηχανίας, οι οποίες δεν ευθυγραμμίζονται με τις αρχικές διαπραγματεύσεις.

 

Σύμφωνα πάντα με τον επενδυτή, αυτές οι αξιώσεις είναι πολύ σημαντικές, καθώς αυξάνουν το ρίσκο αλλά και τα κεφάλαια που σκόπευε να δαπανήσει η «Impala Holding».

 

Σε κάθε περίπτωση, αυτά ισχυρίζεται και διαδίδει η πλευρά Βιντζηλαίου, αλλά, τα βλέμματα τώρα στρέφονται στον τρόπο που θα εξελιχθεί και τελικά θα καταλήξει ο διαγωνισμός. Οι πιστώτριες τράπεζες δεν έχουν πάρει δημόσια θέση πάνω στο θέμα και τουλάχιστον μέχρι σήμερα συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις, με τους εναπομείναντες τρεις υποψήφιους επενδυτές.

 

Μάλιστα, πηγές προσκείμενες στον τραπεζικό κλάδο, υποστηρίζουν ότι όλα προχωρούν ομαλά, χωρίς προβλήματα και η υπόθεση θα έχει διευθετηθεί μέσα στον Δεκέμβριο.

 

Εφημερίδα Πελοπόννησος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου