ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Ποιοτική Αιγιάλεια: Η αλήθεια για τις ράμπες πρόσβασης των ΑΜΕΑ σε παραλίες του Δήμου Αιγιαλείας

Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες, τις τελευταίες ημέρες παρακολουθήσαμε στα ΜΜΕ τον δήμαρχο και μέλη της δημοτικής αρχής να κατηγορούν τους 20 Δημοτικούς συμβούλους ότι «από γινάτι» δεν ψήφισαν το θέμα που αφορούσε την ένταξη του Δήμου μας στο πρόγραμμα για την ασφαλή πρόσβαση των ΑΜΕΑ στις παραλίες.

 

Με αυτόν τον τρόπο, κατά την προσφιλή τακτική του δημάρχου, επιχειρήθηκε ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από το μείζον ζήτημα της φίμωσης των 20 δημοτικών συμβούλων σε αυτήν την συνεδρίαση. Και επιχειρήθηκε με φθηνή επικοινωνιακή πολιτική, «επενδύοντας» στο πρόβλημα των συμπολιτών μας, για να αποκομίσει πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη.

 

Απόδειξη αυτού είναι η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, σχετικά με το θέμα αυτό που ελήφθη την Πέμπτη 10-12-20 και που ψηφίστηκε ομόφωνα δηλαδή και από τους συμβούλους των αντιπολιτευτικών παρατάξεων.

 

Σας παραθέτουμε αποσπάσματα από την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και είμαστε βέβαιοι ότι ο καθένας μπορεί να κρίνει το μέγεθος του πολιτικού αμοραλισμού της δημοτικής αρχής.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ 465/ 2020

 

Στο Αίγιο και στο Δημοτικό Κατάστημα της έδρας του Δήμου Αιγιαλείας, σήμερα δέκα (10) Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00΄ μ.μ., συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αιγιαλείας, αποτελούμενη από τους κ.κ 1) Δημήτριο Καλογερόπουλο, 2) Παναγιώτη Ανδριόπουλο, 3) Νικόλαο Καραΐσκο, 4) Δημήτριο Καλαμίδα 5) Περικλή Παπαγιαννακόπουλο 6) Βασίλειο Τομαρά, 7) Βασιλική Ψυχράμη, 8) Γεώργιο Κουβαρά και 9) Γεώργιο Φραγκονικολόπουλο, ως αναπληρωματικό μέλος

 

Για το αντικείμενο: «Έγκριση της Τεχνικής Περιγραφής και υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο «Αναβάθμιση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα σε παραλίες του Δήμου Αιγιαλείας», στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 03 «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας».………………………… ………..........................

 

Σε συνέχεια της παραπάνω πρόσκλησης ο Δήμος μας προτίθεται να υποβάλει αίτημα χρηματοδότησης για την πράξη τίτλο «Αναβάθμιση προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα σε παραλίες του Δήμου Αιγιαλείας» προϋπολογισμού 282.464,81€, σύμφωνα με την από 10-4-2020 Τεχνική Περιγραφή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας……...........

 

Η Οικονομική Επιτροπή…………..

 

ΟΜΌΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΊΖΕΙ

 

1. Εγκρίνει την από 10-4-2020 Τεχνική Περιγραφή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας στην οποία προβλέπεται η δημιουργία, τεσσάρων (4) κατάλληλων ελαφρών, µη µόνιµων υποδοµών (εγκαταστάσεων και προσβάσεων) στον ευρύτερο χώρο των παραλιών κολύμβησης, όσο και στο χώρο κολύμβησης, για την εξυπηρέτηση ΑµΕΑ και άλλων κατηγοριών ατόµων µε κινητικά προβλήματα, σύμφωνα µε τις ισχύουσες προδιαγραφές σχεδιασμού και κατασκευής στις παρακάτω παραλίες .

 

Α) Παραλία Αβύθου ∆.Ε. Συμπολιτείας,

 

Β) Παραλία Νικολαιίκων ∆.Ε. ∆ιακοπτού, Γ) Παραλία Ελαιώνα ∆.Ε. ∆ιακοπτού και

 

Δ) Παραλία Ακράτας, ∆.Ε. Ακράτας.

 

2. Εγκρίνει την υποβολή πρότασης (πράξης) του Δήμου Αιγιαλείας με τίτλο «Αναβάθμιση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα σε παραλίες του Δήμου Αιγιαλείας», και συνολική δημόσια δαπάνη 282.464,81€, προκειμένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό

 

Πρόγραµµα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτοµία», Άξονας προτεραιότητας 03 µε τίτλο «∆ηµιουργία Ολοκληρωµένων Τουριστικών Προσβάσιµων Θαλάσσιων Προορισμών».

 

3. Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο Αιγιαλείας, κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο, για την υπογραφή των νομιμοποιητικών εγγράφων και των σχετικών αιτήσεων που αφορούν στην υποβολή της ανωτέρω πρότασης σύμφωνα µε τον Οδηγίες της Πρόσκλησης.

 

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 465/2020.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου