ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Σύλλογος Γονέων 6ου Δημοτικού Αιγίου: Έντονη ανησυχία αλλά και διαμαρτυρία για τις εργασίες που εκτελούνται παράλληλα με τα μαθήματα

Την έντονη ανησυχία αλλά και διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου έχουν προκαλέσει οι εργασίες αποξήλωσης και αντικατάστασης των τουαλετών των μαθητών, των δασκάλων και του νηπιαγωγείου του σχολείου, οι οποίες εκτελούνται παράλληλα με την πραγματοποίηση των μαθημάτων που έχουν ξεκινήσει από χθες. 

 

Σχετική παρέμβαση έκανε η δημοτική παράταξη «Ποιοτική Αιγιάλεια» (https://dimzoits.blogspot.com/2021/01/6.html), ενώ διευκρινίσεις έδωσε στη δημοσιότητα χθες το βράδυ η Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας (https://dimzoits.blogspot.com/2021/01/5-6.html).

 

Για το συγκεκριμένο ζήτημα και παρ’ όλο τις χθεσινές διευκρινίσεις, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου έστειλε σήμερα το πρωί (12/1), επιστολή προς την Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, στην οποία διατυπώνει μια σειρά ερωτημάτων επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που μαθητής η μαθήτρια ασθενήσει, λόγω υγειονομικού λόγου, φέρει προ ευθυνών όλους όσους εμπλέκονται σε αυτή την απόφαση για ξήλωμα των τουαλετών αυτή τη χρονική στιγμή.

 

Αναλυτικά στην επιστολή του, η οποία κοινοποιείται στην Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κο.Νεκτάριο Φαρμάκη, στον Δήμαρχο Αιγιάλειας κο. Καλογερόπουλο Δημήτρη, στον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κο. Τριανταφυλλόπουλο Γρηγόρη, στον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα τεχνικών έργων κο. Χριστόπουλο Βασίλη, στον Διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου κο. Μάργαρη Δημήτριο και στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αιγιαλείας, αναφέρει τα εξής:

 

«11 Ιανουάριου 2021 πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων εν μέσω πανδημίας ενημερωθήκαμε ότι έχουν ξηλωθεί οι τουαλέτες των μαθητών του 6ου δημοτικού και συνεργείο εκτελεί εργασίες παράλληλα με τα μαθήματα. 

Εκπρόσωπος του συλλόγου μετά από επίσκεψη στο χώρο του σχολείου, ενημερώνοντας από τις πρώτες πρωινές ώρες τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, ενημερώθηκε από τον διευθυντή του σχολείου ότι έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και ότι 92 μαθητές και δάσκαλοι θα εξυπηρετούνται από 2 τουαλέτες. 

Διαπιστώσαμε ακόμη ότι ο χώρος που βρίσκονται οι τουαλέτες ενώ είχε σφουγγαριστεί δεν είχε στεγνώσει και παιδιά πήγαιναν τουαλέτα με κίνδυνο να γλιστρήσει κάποιο (να δοθεί σημασία ώστε να είναι στεγνό το πάτωμα την ώρα των διαλειμμάτων).

 

Σε απάντηση των διευκρινήσεων για τις εργασίες στο 6ο δημοτικό σχολείο από την Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης ο σύλλογος αναφέρει:

 

1ον. Τι θα γίνει σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη για τουαλέτα σε 7 παιδιά από τα 92 ταυτόχρονα και κάποιο παιδί δεν προλάβει;

2ον. Υπάρχουν παιδιά που δεν πήγαν σήμερα (11 Ιανουαρίου 2021) τουαλέτα, τι θα γίνει σε περίπτωση ουρολοίμωξης;

3ον. Δεν διαπιστώθηκε αλλαγή ισχυρών ρευμάτων, τα ήδη υπάρχων είχαν σοφατιστεί, παρακαλούμε όπως το διασταυρώσετε διότι η ηλεκτρική εγκατάσταση θα πρέπει να είναι ΑΣΦΑΛΗΣ.


Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε αρνητικοί με το έργο αλλά πιστεύουμε ότι γίνεται σε λάθος χρόνο ή με λάθος συντονισμό. 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε περίπτωση που μαθητής η μαθήτρια ασθενήσει λόγω υγειονομικού λόγου φέρει προ ευθηνών όλους όσους εμπλέκονται σε αυτή την απόφαση για ξήλωμα των τουαλετών. Αναμένομαι τις κινήσεις σας επί αυτού του σοβαρού θέματος».

 

Με εκτίμηση

 

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου