ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Ισχυρή σεισμική δόνηση κοντά στη Ναύπακτο «ταρακούνησε» για τα καλά την Αιγιάλεια

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 ρίχτερ, σύμφωνα με την μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τον δίνει 4,8), σημειώθηκε στις 00:09 και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αιγιάλεια, προκαλώντας αναστάτωση και ανησυχία στους κατοίκους. 

Στο Αίγιο πολλοί ήταν αυτοί που βγήκαν έξω από τα σπίτια τους, ενώ κάποιοι προτίμησαν να περάσουν το υπόλοιπο της νύχτας στο αυτοκίνητό τους!

 


Το επίκεντρο του σεισμού ήταν
31 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Πάτρας και 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αιγίου κοντά στο Μαραθιά Φωκίδας πολύ κοντά στη Ναύπακτο.

 

Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Κέντρο ήταν μόλις 4 χιλιόμετρα.

 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, επίκεντρο του πρώτου σεισμού, ο οποίος ήταν και αυτός που έγινε περισσότερο αισθητός ήταν το χωριό Σεργούλα Φωκίδας. 

 

Οι μετασεισμικές δονήσεις συνεχίζονται με τους κατοίκους να περνούν μια ανήσυχη νύχτα, παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου.

 

Όπως αναφέρει το thebest.gr

 

 

12:59: Και νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 ρίχτερ. Πρόκειται για τον δέκατο της βραδιάς!

 

 

9 απανωτές σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν σε διάστημα μικρότερο της μίας ώρας το βράδυ της Τρίτης, όλες με επίκεντρο την περιοχή των νότιων παραλίων της Αιτωλοακαρνανίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest, οι σεισμοί έγιναν αισθητοί μέχρι και στα Ιόνια Νησιά!

 

12:36: Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, και δεύτερος σεισμός με χρονική απόσταση -ξανά- μικρότερη του ενός λεπτού. Αυτή τη φορά είχε ένταση 4,4 ρίχτερ και επίκεντρο 17 Χλμ. Βορειοδυτικά του Αιγίου, με εστιακό βάθος τα 5 χιλιόμετρα.

 

12:35: Και νέα ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην περιοχή. Είχε ένταση 4,3 βαθμούς της κλιμάκας ρίχτερ και επίκεντρο 16 Χλμ. Βόρεια του Αιγίου.

 

12:30: Με διαφορά μικρότερη από 1 λεπτό μάλιστα σημειώθηκε και δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 ρίχτερ 20 Χλμ. ΒΑ της Ναυπάκτου.

 


Δεκάδες μετασεισμοί έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στη Δυτική Ελλάδα μετά τον αρχικό σεισμό.


Μέχρι τις 7.00 το πρωί της Τετάρτης είχαν καταγραφεί 45 δονήσεις!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου