ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Βάζουν στο κάδρο ενός καθολικού lockdown και την Αχαΐα;

Εντύπωση κάνουν οι πληροφορίες που διέρρευσαν το απόγευμα της Τετάρτης από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΙ και OPEN.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές η Αχαΐα φέρεται να είναι στο κάδρο των ειδικών για να μπει σε καθεστώς σκληρού lockdown, εφόσον οι αριθμοί εξακολουθήσουν να έχουν την ανοδική τους πορεία.

 

Η εντύπωση προκαλείται από το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι ώρας δείχνουν ότι το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής είναι αρκετά χαμηλό.

 

Οι πληροφορίες αυτές μάλιστα έρχονται την περίοδο που με βάση τις αποφάσεις της κυβέρνησης το λιανικό εμπόριο, μαζί με μία σειρά και καταστημάτων και άλλων κλάδων ετοιμάζονται να ανοίξουν με τη μέθοδο του click away και του click in.

 

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της περιοχής η πορεία του κορωνοϊού εξακολουθεί να είναι σταθερή, παρά τις αυξομειώσεις των κρουσμάτων.

 

Το ίδιο δείχνουν και τα δείγματα από τα αστικά λύματα που παίρνονται από τον Βιολογικό Καθαρισμό, ενώ σε ένα αντίστοιχο συμπέρασμα οδηγείται κανείς μέσα από τους τυχοποιημένους ελέγχους των rapid test των κλιμακίων του ΕΟΔΥ.

 

Όσο για την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, αυτό σχετίζεται ασφαλώς με τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί σε μία δομή, σε αυτή του γηροκομείου των Καλαβρύτων.

 

Θα κλείσει όμως καθολικά μία περιοχή εξαιτίας μιας κλειστής δομής; Όλα λοιπόν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Αχαΐα δεν πρέπει να είναι στο κάδρο των ειδικών. Ακόμα και ο απόηχος των γιορτών δεν δείχνει κάτι που να αναφέρεται σε έξαρση των κρουσμάτων.

 

Αν πάντως γίνει κάτι τέτοιο και αποφασιστεί για την περιοχή ένα καθολικό lockdown, τότε αυτό θα ισοδυναμεί με ολική καταστροφή για την τοπική οικονομία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

 

 

www.patrasevents.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου