ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

"Καμπανάκι" για τα σχολεία: Σχεδόν 3.000 κρούσματα σε παιδιά το τελευταίο δίμηνο

Σημαντική είναι η αύξηση που παρατηρείται στα παιδιά που νοσούν από κορωνοϊό το τελευταίο διάστημα,

παρά το γεγονός ότι δεν έχει περάσει καν ολόκληρος μήνας από την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και μόλις 4 ημέρες από το άνοιγμα των Γυμνασίων, ενώ τα Λύκεια παραμένουν υπό καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

 

Όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, στις 3 Δεκεμβρίου ο συνολικός αριθμός των παιδιών 0-17 ετών που είχαν νοσήσει ανερχόταν στα 6.872, στις 3 Ιανουαρίου έφτασε τα 8.498, ενώ στις 3 Φεβρουαρίου οι νεαροί ασθενείς φτάνουν τους 9.832.

 

Μιλάμε, λοιπόν, για μία αύξηση 2.960 κρουσμάτων εντός δύο μηνών, χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζουμε σε ποια εκπαιδευτική βαθμίδα ανήκει η πλειοψηφία των περιπτώσεων. Αν, δηλαδή, τα περισσότερα κρούσματα αφορούν σε παιδιά δημοτικού που άνοιξαν τις πόρτες τους στις 11 Ιανουαρίου.

 

Στο πλαίσιο αυτό, οι ειδήσεις σχετικά με το θάνατο της 16χρονης στη Θήβα από κορωνοϊό, η διάγνωση ενός 3χρονου αγοριού στη Ζάκυνθο και η νοσηλεία του 9χρονου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίου μέσα σε μόλις δύο ημέρες εντείνουν την ανησυχία των ειδικών για υπερμετάδοση του ιού στις νεότερες ηλικίες.

 

Thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου