ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες για το ΤΕΙ Αιγίου

 

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα με αφορμή την πρόταση της Επιτροπής για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών

 

Τα όσα από τον περασμένο Σεπτέμβρη είχαν προκαλέσει ανησυχία στη δημοτική αρχή και την τοπική κοινωνία επιβεβαιώθηκαν με την ολοκλήρωση της πρότασης της Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πατρών για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Η διαρροή της πρότασης έχει άλλωστε προκαλέσει έντονο αναβρασμό σε Ηλεία και Αιτωλοκαρνανία όπου επίσης προτείνεται η μεταφορά τμημάτων με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος να στέλνει «μήνυμα» πως το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να δρομολογεί καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων χωρίς καμία διαβούλευση και διάλογο με τους τοπικούς φορείς ενώ για την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι συγκλήθηκε έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας με τηλεδιάσκεψη και με μοναδικό θέμα συζήτησης την πρόταση για αναδιοργάνωση των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

*Το σχέδιο που προτείνεται από την Επιτροπή είναι συνολικά «23» σελίδες και στην 14η αναφέρεται η «Πρόταση μεταφοράς της έδρας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα». Το συγκεκριμένο σχέδιο μένει να αξιολογηθεί και να κριθεί από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου που θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις και στο πλαίσιο αυτό από πλευράς δημοτικής αρχής που παρακολουθεί όλο αυτό το διάστημα το θέμα ήδη προγραμματίζεται έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (πιθανότατα το βράδυ της Τετάρτης) προκειμένου να συζητηθούν τα περιθώρια αντίδρασης αλλά και τα όσα μέχρι σήμερα έχουν γίνει σε επίπεδο επαφών και συζητήσεων από τη δημοτική αρχή.

 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

 

Αναλυτικά η παρ.4 του σχεδίου προβλέπει:

«Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας απαρτίζεται από τα κάτωθι τμήματα:

1. Τμήμα Νοσηλευτικής, με έδρα την Πάτρα

2. Τμήμα Φυσικοθεραπείας, με έδρα το Αίγιο

3. Τμήμα Λογοθεραπείας, με έδρα την Πάτρα

 

Προτεινόμενη μεταβολή

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας λειτουργεί στην πόλη του Αιγίου, μακριά από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου και τα υπόλοιπα τμήματα της Σχολής που είναι στην πανεπιστημιούπολη της Πάτρας στο Κουκούλι. Προτείνεται η μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην πανεπιστημιούπολη της Πάτρας.

 

Η προφανής συνέργεια του Τμήματος Φυσικοθεραπείας με την Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου είναι επ’ ωφελεία των φοιτητών.

 

Η εξεύρεση σημαντικών χώρων λειτουργίας των εργαστηρίων του τμήματος αυτού στην Πάτρα είναι προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της προτεινόμενης μεταβολής»

 

Ημερήσιος της Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου