ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Αιγιάλεια - ΕΒΟ: Κατασκοπεία ή λύτρα για το «εθνικό τυφέκιο»

Σε «θρίλερ» φαίνεται να ενεπλάκη έμμεσα η ΕΒΟ Αιγίου, αφού η εταιρεία στην οποία υπάγεται -τα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα»- βρέθηκαν για μερικά εικοσιτετράωρα σε κατάσταση παραβίασης του Δικτύου Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, από επιχειρούμενη πρόσβαση σε αρχεία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», άγνωστοι κατάφεραν ψηφιακή επίθεση στα ΕΑΣ, με την έρευνα να έχει αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Αστυνομία υπό την παρακολούθηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

 

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα ηλεκτρονικής κατασκοπείας από ξένη χώρα και η ΕΛΑΣ πιθανά προχωρήσει στον σχηματισμό δικογραφίας.

 

Οι δράστες κατάφεραν να παραβιάσουν υπολογιστές συνδεδεμένους με την παραγωγή, αλλά δίχως πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες, κάτι που οδηγεί ακόμα και σε ψηφιακό εκβιασμό, αφού διέρρευσε πως έχουν κλειδώσει αρχεία και ζητούν λύτρα σε κρυπτονομίσματα.

 

Ουδείς αποκλείει το ενδεχόμενο η κυβερνοεπίθεση να σχετίζεται με την πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού ΕΑ Ν. Παναγιωτόπουλου ότι τα ΕΑΣ θα αναλάβουν την παραγωγή του λεγόμενου «εθνικού τυφεκίου» στην πρώην ΕΒΟ Αιγίου.

 

pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου