ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

«Νέο δείγμα κοινωνικής αναλγησίας της Δημοτικής Αρχής απέναντι σε 43 οικογένειες στα κοντέινερ στο Τριάντειο»

Τελεσίγραφο ενός μήνα για να αποχωρίσουν, έδωσε η Δημοτική Αρχή, στις 43 εναπομείναντες οικογένειες στα κοντέινερς του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ. Μάλιστα στο εξώδικο που κοινοποίησε απειλεί ότι θα κάνει διακοπή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Η Δημοτική Αρχή, εναρμονισμένη πλήρως με την κυβερνητική πολιτική της «ατομικής ευθύνης», καταλογίζει στα εναπομείναντα θύματα του σεισμού του ΄95, την ευθύνη γιατί τόσα χρόνια δεν έφυγαν, αδιαφορώντας όμως αν είχαν την οικονομική δυνατότητα να μετακομίσουν σε σύγχρονη κατοικία.

 

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επικαλούνται όλες οι Κυβερνήσεις και όλες οι Δημοτικές Αρχές 25 χρόνια τώρα, ήταν για την αύξηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι για την φροντίδα των θυμάτων του σεισμού. Η σημερινή κατάσταση στο ΤΡΙΑΝΤΕΙΟ είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας που μας εξασφάλισαν. Το ίδιο και το 2ο Λύκειο Αιγίου που και αυτό στεγάζεται ακόμα σε κοντέινερς.

 

Αναδεικνύεται, και με αυτό τον τραγικό τρόπο, η αναγκαιότητα του άλλου δρόμου ανάπτυξης που αγωνίζεται το ΚΚΕ. Μια ανάπτυξη που στα πλαίσια μιας άλλης οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης, θα αξιοποιεί την επιστήμη και την τεχνολογία του 21ου αιώνα, τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας με επίκεντρο τον άνθρωπο, τα θύματα των φυσικών καταστροφών και όχι τα κέρδη των ιδιωτών.

 

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, εν μέσω πανδημίας, βιάζεται να «αξιοποιήσει» το οικόπεδο των 70 στρ, που είναι «μπαλκόνι στο κορινθιακό», επιδεικνύοντας κοινωνική αναλγησία απέναντι σε 43 οικογένειες φτωχών συμπολιτών μας.

 

Ένα χρόνο δεν ενδιαφέρθηκε πως ζουν αυτές οι οικογένειες μέσα στα κοντέινερς, μέσα στη πανδημία. Να εξετάσει την κάθε περίπτωση με τις Κοινωνικές της Υπηρεσίες. Να βοηθηθούν να μετακομίσουν σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

 

Ακολουθεί τον δρόμο που χάραξαν όλες οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και όλες οι παρατάξεις που άσκησαν εξουσία. Χρησιμοποιούν κάθε είδους συκοφαντία, κάθε πρόσχημα, είτε της παραβατικότητας ορισμένων ατόμων, είτε της καθαριότητας του χώρου για να απομακρύνουν τις οικογένειες.

 

Η μεθόδευση της εκδίωξης των οικογενειών είχε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2020 όταν το Κοινοτικό Συμβούλιο Αιγίου αποφάσισε, πλειοψηφικά, την εκκαθάριση του χώρου και την απομάκρυνση των οικογενειών.

 

Ο Κοινοτικός Σύμβουλος της ΛΑΊΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ διαφώνησε κάθετα και πρότεινε, ο Δήμος να εξετάσει εξατομικευμένα τη κάθε περίπτωση και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα της μετεγκατάστασης των οικογενειών. Πρότεινε στον ελεύθερο χώρο να δημιουργηθεί ένα πάρκο αναψυχής με θέα τον Κορινθιακό.

 

Την Τετάρτη 17/3/21 σε παρέμβαση πολυμελούς αντιπροσωπίας της κομματικής οργάνωσης Αιγίου του ΚΚΕ και της ΛΑΊΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, οι κάτοικοι δήλωσαν ότι μετά από πολύχρονους αγώνες δεν εμπιστεύονται πια τις υποσχέσεις Κυβερνητικών και Δημοτικών υπηρεσιών. Δηλώνουν ότι θα φύγουν από τον οικισμό μόνον εφόσον αποκατασταθούν σε μόνιμες δίκες τους κατοικίες. Είναι αποφασισμένοι να οργανώσουν τον αγώνα τους και να ακυρώσουν τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής.

 

Το ΚΚΕ εκφράζει την συμπαράσταση του στον δίκαιο αγώνα τους και καλεί τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, τους συνταξιούχους της Αιγιάλειας, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στις εναπομείναντες οικογένειες. Να υψώσουν τείχος προστασίας απέναντι στην Κυβερνητική και Δημοτική αναλγησία.

 

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεσμεύτηκε ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα καταγγείλει την αναλγησία της Δημοτικής Αρχής και θα απαιτήσει από το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο να αποσύρει την συγκεκριμένη αντιλαϊκή απόφαση.

 

Το ΚΚΕ απαιτεί να σταματήσει η Δημοτική Αρχή τη δίωξη των θυμάτων του σεισμού στο όνομα της εφαρμογής του νόμου:

 

- Να ανακαλέσει τα εξώδικα, και να παρέχει στους σεισμόπληκτους τις Δημοτικές Υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού κ.λ.π. όπως σε κάθε άλλη γειτονιά του Δήμου.

 

- Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για μετεγκατάσταση των οικογενειών σε ασφαλείς, σύγχρονες, ιδιόκτητες κατοικίες με την ευθύνη της Κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής.

 

- Ούτε σκέψη για επιχειρηματική δραστηριότητα στο «χρυσοφόρο» οικόπεδο των 70 στρεμμάτων. Ανεξάρτητα από το αμφισβητούμενο νομικό ιδιοκτησιακό καθεστώς, ο χώρος ανήκει στο λαό του Αιγίου και σε αυτόν θα πρέπει να αποδοθεί. Η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια, ο Δήμος να ενεργήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

 

- Να δημιουργηθεί ένα πάρκο αναψυχής με παιδικές χαρές, αθλητικές και άλλες ήπιες εγκαταστάσεις επ’ ωφελεία των κατοίκων του Αιγίου.

 

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΙΓΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου