ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.: «Εκτός πραγματικότητας ξανά ο κ. Καλογερόπουλος»

Ανακοίνωση της παράταξης Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α σε σχέση με τις εξελίξεις για το θέμα της μεταφοράς της σχολής Φυσιοθεραπείας Αιγίου

 

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ.Καλογερόπουλος ενώ παραβρέθηκε στη διαδικτυακή συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών μάλλον δεν κατάλαβε τι αποφασίστηκε. Αν πάλι κατάλαβε, ελέγχεται για παραποίηση της πραγματικότητας και ρεσιτάλ επικοινωνιακής διαχείρισης της ήττας.

 

Δεν εξηγείται αλλιώς η νικηφόρα και ανακουφιστική διάθεση που προσπαθεί να μεταδώσει στην τοπική κοινωνία σε σχέση με τη μεταφορά της έδρας της σχολής Φυσιοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα. Αν δεν κατάλαβε πάντως, του επισημαίνουμε ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών υιοθέτησε στο σύνολο της την πρόταση της επιτροπής στρατηγικού σχεδιασμού η οποία αναφέρει ρητά τη μεταφορά της έδρας της σχολής από το Αίγιο στην Πάτρα. Αυτή η πρόταση θα πάει προς επικύρωση στο Υπουργείο Παιδείας όσο και εάν προσπαθεί ο κ.Καλογερόπουλος να κάνει το μαύρο, άσπρο.

 

Η αδυναμία να πραγματοποιηθεί η μεταφορά άμεσα, λόγω της ανυπαρξίας των εγκαταστάσεων και των υποδομών στην Πάτρα, δεν μεταθέτει το πρόβλημα στο απροσδιόριστο μέλλον όπως θέλει να πιστεύει ο κ. Καλογερόπουλος. 

 

Το μέλλον αυτό μπορεί να γίνει άμεσα προσδιορίσιμο αν δεν παρθούν πρωτοβουλίες από πλευράς Δημοτικής Αρχής για εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών εγκαταστάσεων και υποδομών στον Δήμο μας όπως και να προχωρήσει σε γενναία χρηματοδότηση προκειμένου να δημιουργηθούν νέα κτίρια, εργαστήρια, βιβλιοθήκη, χώροι άθλησης, προβολών, πολιτισμού κ.α.

 

Ως Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. διαθέτουμε όλες τις δυνάμεις μας προκειμένου να αποτραπεί η μεταφορά της σχολής. Για αυτό προτείναμε ένα συνθετικό ψήφισμα προκειμένου να ενοποιηθεί ο αγώνας αφουγκραζόμενοι την αγωνία όλης της πόλης.

 

Θέσαμε σε αυτό τις πραγματικές αιτίες της μεταφοράς, που είναι οι μνημονιακές συμφωνίες που απαιτούν τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, ακόμα και της εκπαίδευσης, προκειμένου να εξοικονομηθούν περισσότεροι πόροι για την εξυπηρέτηση των δανείων. Πολιτικές που όλα τα κόμματα εξουσίας έχουν στηρίξει τα τελευταία χρόνια. 

 

Επισημάναμε το γεγονός ότι η επικείμενη μεταφορά δεν είναι μόνο πρόβλημα της περιοχής μας αλλά αποτελεί πρόβλημα και άλλων Δήμων στους οποίους για τους ίδιους λόγους γίνεται προσπάθεια συρρίκνωσης της παρεχόμενης εκπαίδευσης και μεταφορά ή κλείσιμο τμημάτων. 

 

Προκρίναμε την άμεση συγκρότηση διαδημοτικού συντονιστικού οργάνου με άλλους Δήμους που έχουν αντίστοιχες διεκδικήσεις προκειμένου να συγκροτηθεί ένα πολύμορφο διαδημοτικό κίνημα ενάντια στο κλείσιμο των σχολών, τη συρρίκνωση της εκπαίδευσης, τη μείωση των εισακτέων- εκπαιδευτικού προσωπικού και την ίδρυση αστυνομικών τμημάτων μέσα στις σχολές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. 

 

Θέσαμε ως προτεραιότητα τη συμπόρευση με τα αγωνιζόμενα κομμάτια της εκπαιδευτικής κοινότητας που με τα συλλογικά τους όργανα απορρίπτουν τις αλλαγές και βαδίζουν συλλογικά για την ανατροπή των αντίστοιχων νομοσχεδίων.

 

Δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν υιοθέτησε ο Δήμαρχος που επέλεξε να κινηθεί μόνος, βασιζόμενος στις εγγυήσεις των βουλευτών που έχουν όμως ψηφίσει τις συγχωνεύσεις των ΑΕΙ στη Βουλή, όπως και σε σαθρά επιχειρήματα σε σχέση με την απόσταση και τις εγκαταστάσεις χωρίς ταυτόχρονα να προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με το οποίο η σχολή θα έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη στον τόπο μας.

 

Έστω και τώρα καλούμε την Δημοτική Αρχή να συμμετέχει σε ένα οργανωμένο διάλογο με όλη την πόλη, τους πολίτες, τους φορείς, τους σπουδαστές- καθηγητές της σχολής, τις πολιτικές παρατάξεις ώστε να τεθεί στην πραγματική του διάσταση το πρόβλημα και να ψηλαφιστεί ένα νικηφόρο σχέδιο αποτροπής της μεταφοράς αλλά και δημιουργίας ενός ισχυρού ακαδημαϊκού χώρου στην περιοχή, με περισσότερες σχολές που είναι αναγκαίες για τη σύνδεση με την παραγωγικότητα και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου.

 

 Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιαλείας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου