ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Οι ειδικοί αποφάσισαν να ανοίξουν όλα τα Λύκεια την Δευτέρα 12 Απριλίου – Η κυβέρνηση θα αποφασίσει για την Αχαΐα

Ολοκληρώθηκε  η συνεδρίαση των επιδημιολόγων. Oι ειδικοί αποφάσισαν ότι θα ανοίξουν όλα τα Λύκεια (και οι τρεις τάξεις) από την Δευτέρα 12 Απριλίου. 

 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση των ειδικών περιέχει και προϋποθέσεις. 


Οι ειδικοί επίσης άφησαν την απόφαση στην κυβέρνηση για το αν θα ανοίξουν τα Λύκεια και στις βαθιά κόκκινες περιοχές, όπως η Αχαΐα. 

 

Η απόφαση για την επανεκκίνηση της δια ζώσης διδασκαλίας στα Λύκεια, δεν ήταν ομόφωνη καθώς υπήρξαν μέλη της  επιτροπής, μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής, Σωτήρης Τσιόδρας, που τάχθηκαν ξεκάθαρα κατά του ανοίγματος σχολείων των τριών τάξεων του Λυκείου και ειδικά στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου (Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη).

 

Στην κόντρα, λοιπόν, Υπουργείου Παιδείας και Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, επικράτησε η άποψη της Νίκης Κεραμέως που ήθελε διακαώς το άνοιγμα των Λυκείων στις 12 Απριλίου. Εξάλλου, την πρόθεση αυτή είχε προαναγγείλει και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, στις πρωινές της δηλώσεις στην ΕΡΤ1, τονίζοντας ότι  στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλες οι τάξεις των Λυκείων από τις 12 Απριλίου.

 

Στις 6 το απόγευμα η υπουργός Παιδείας θα κάνει κι επίσημα την ανακοίνωση επαναλειτουργίας των Λυκείων.

 

Επίσης αναμένεται εντός της ημέρας να εκδοθεί και η Κοινή Υπουργική απόφαση για τα υποχρεωτικά self tests.

 

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να συμμετάσχουν στα μαθήματα δια ζώσης οι μαθητές του Λυκείου θα πρέπει να προμηθευτούν όπως και οι εκπαιδευτικοί τα self test από τα φαρμακεία όλη της χώρας. 

 

Τα self test θα μπορούν να τα προμηθευτούν μόνο οι μαθητές του Λυκείου από αύριο Πέμπτη 8 Απριλίου και όπως είχαν δηλώσει κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο αν δεν έχουν μαζί τους την βεβαίωση αρνητικού τεστ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου