ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου: Με τηλεκπαίδευση έως την Παρασκευή η Γ` Λυκείου – Ελάχιστη η προσέλευση σήμερα στις άλλες τάξεις

Ένας πραγματικός μαραθώνιος από επικοινωνίες που πολλές φορές εξελίχθηκαν σε υψηλούς τόνους… η χθεσινή μέρα για όλους τους εμπλεκόμενους με τη σχολική κοινότητα του 1ου ΓΕΛ Αιγίου και τον αναβρασμό που προκλήθηκε από τα κρούσματα covid σε μαθητές.

Όταν σε μια Αιγιάλεια των πενήντα χιλιάδων κατοίκων τα κρούσματα είναι καθημερινά σχεδόν, μονοψήφια τη στιγμή που σε πολλές περιοχές όπως στη γειτονική Πάτρα στην κυριολεξία «βράζει ο τόπος», σημαίνει αναμφίβολα ότι στη περιοχή η κατάσταση «ελέγχεται». Κι όταν στην «καρδιά» της πόλης σ`ένα σχολείο που φοιτούν 316 παιδιά προκύπτουν τόσα κρούσματα δε θέλει πολύ η κατάσταση να εξελιχθεί σε «υγειονομική βόμβα» εάν ξεφύγει.

 

Η αντίδραση από πλευράς δημοτικής αρχής ήταν άμεση, με το που υπήρξε η ενημέρωση από τον διευθυντή του σχολείου μετά την επιβεβαίωση των γονέων τριών μαθητών για θετικά self test, κινήθηκαν διαδικασίες από το βράδυ της Δευτέρας και χωρίς να χαθεί χρόνος έγινε χρήση διάταξης που επιτρέπει με ευθύνη του δήμου να κλείσει το σχολείο για μια μέρα ώστε να γίνει εκτεταμένη απολύμανση. Δίδοντας έτσι και χρόνο όλη τη χθεσινή μέρα για να βγουν και τα μοριακά τεστ και να εκτιμηθεί επαρκώς η κατάσταση.

 

Ήδη χθες βράδυ το μοριακό τεστ για ένα μαθητή ήταν θετικό, ενώ τα μοριακά στα άλλα δύο παιδιά αναμένονται σήμερα Τετάρτη το πρωί. Παράλληλα ελέγχεται η πιθανότητα δύο ακόμα παιδιά που δεν προσήλθαν χθες στο μάθημα δια ζώσης γιατί παρουσίασαν συμπτώματα, να είναι θετικά, κάτι που αναμένεται να αποσαφηνιστεί εντός της ημέρας.

 

Με δεδομένη την κατάσταση και την ανησυχία όλων των εμπλεκομένων στη λειτουργία της σχολικής κοινότητας κι αφού εστάλη από τον διευθυντή του σχολείου κ΄.Ανδρέου το σχετικό έγγραφο βάσει των οδηγιών στην Δ/νση Υγιεινής και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, υπήρξε απόφαση να κλείσουν δύο τμήματα Γενικών Μαθημάτων και ένα Τμήμα Κατεύθυνσης της Γ` Λυκείου.

 

Ωστόσο η απόφαση αυτή δεν ήταν ικανή να μετριάσει την ανησυχία… και μετά από ένα κύκλο συνεχών επικοινωνιών και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους εμπλεκόμενους, το βράδυ υπήρξε νεώτερη απόφαση να μην λειτουργήσει κανένα τμήμα της Γ` Λυκείου και τα μαθήματα να γίνουν από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή 23 Απριλίου μέσω webex.

 

Από πλευράς αντιδημάρχου εκφράστηκε ωστόσο η ανησυχία για εξάπλωση του ιού και ζητήθηκε να εξεταστεί το κλείσιμο όλου του σχολείου για τις επόμενες μέρες, με την Δ/νση Υγιεινής να τονίζει πως το πρωτόκολλο είναι συγκεκριμένο και δεν προβλέπεται σε αυτή τη φάση το κλείσιμο του σχολείου.

 

Η ανησυχία όμως εύλογα παραμένει στη σχολική κοινότητα ενώ ο Σύλλογος Γονέων που με έγγραφό του είχε ζητήσει να κλείσει όλο το σχολείο, αργά το βράδυ έστειλε νεώτερη ανακοίνωση όπου εκφράζει αγανάκτηση κάνοντας λόγο για κρούσμα και στην Α` Λυκείου τονίζοντας: «Παραμένουμε στην πρόταση μας να παραμείνουν τα παιδιά μας στο σπίτι τους και να κάνουν μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης.

 

Καλούμε επίσης τους καθηγητές του σχολείου να ανοίξουν τις ψηφιακές τάξεις και να παραδώσουν τα μαθήματα για όλους τους μαθητές και των τριών τάξεων. Παραμένουμε σε επικοινωνία και εγρήγορση».

 

Με αυτά τα δεδομένα η προσέλευση των μαθητών Α` και Β` τάξεων σήμερα στο σχολείο ήταν ελάχιστη και στη διάρκεια της ημέρας ενδεχομένως να υπάρξουν νεώτερες εξελίξεις.

 

Ημερήσιος της Αχαίας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου