ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Αίγιο - Ναός Εισοδίων: Από καλοκαίρι πάει χειμώνα το έργο λόγω γραφειοκρατίας

Μετά από διακοπή 6 μηνών, των εργασιών αναστήλωσης και αποκατάστασης του εκκλησιαστικού μνημείου των Εισοδίων Αιγίου, οι πρώτοι εργάτες έκαναν πάλι την εμφάνισή τους στο εξωτερικό και εσωτερικό του κομψοτεχνήματος Τσίλλερ, συνεχίζοντας το διασωστικό έργο που χρηματοδοτεί ο εφοπλιστής και διοικητής του Αγίου Όρους Θανάσης Μαρτίνος, με πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

 

Αιτία σταματήματος της εργολαβίας, αν και πολλοί πίστευαν πως είναι το «απαγορευτικό» οικοδομικών κατασκευών λόγω καραντίνας, τελικά αυτό οφείλετο σε γραφειοκρατικής φύσεως ζήτημα του υπουργείου Πολιτισμού, σχετικά με το ποιος θα έχει την επιστασία, αυτό ή η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, κάτι που έληξε υπέρ της τοπικής Υπηρεσίας μετά από απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

 

Πλέον στο ναό, γίνονται τρύπες προετοιμασίας έτσι ώστε όταν καθαρογραφεί η απόφαση, η εργολαβική εταιρεία να προχωρήσει -μέσα κι έξω- σε τσιμεντενέσεις, επιχειρώντας μέχρι τον Ιούλιο να έχει καλύψει τον χαμένο χρόνο, με την ολοκλήρωση αυτής της φάσης των εργασιών.

 

Μέχρι τώρα το όλο έργο έχει φτάσει μόλις στο 7% και τελειώνοντας τις βασικές παρεμβάσεις τσιμεντενέσεων αλλά και στη σπεπή, το ποσοστό θα φτάσει στο 40%.

 

Έπονται, εργασίες ηλεκτρολογικές, μαρμαρικές, ξυλουργικές, στον γυναικωνίτη και άλλες μικρής κλίμακας.

 

Η παράδοση του έργου, κατά συνέπεια, ενώ αρχικά είχε υπολογιστεί για φέτος τον Ιούλιο, οι υπεύθυνοι θα προσπαθήσουν αυτό να είναι έτοιμο τα Χριστούγεννα, κάτι που όμως θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες.

 

Γι' αυτό, το πρόγραμμα προβλέπει φουλ εργασίες εξωτερικές μέχρι το φθινόπωρο και κατόπιν και έως τα τέλη του χρόνου, εσωτερικές.   

 

pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου