ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Κτηματολόγιο: Πίστωση χρόνου σε Ανατολική Αττική και Αχαΐα

Πίστωση χρόνου μέχρι τις 8 Ιουνίου θα έχουν οι ιδιοκτήτες σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής και της Αχαΐας προκειμένου να ελέγξουν τα κτηματολογικά στοιχεία των περιουσιών τους και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της ανάρτησης.

 

Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή τής ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

 

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά η διαδικασία ολοκληρώνεται ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα Γραφεία Κτηματογράφησης.

Τι πρέπει όμως να κάνουν οι πολίτες; 

 

Συγκεκριμένα καλούνται να δουν και να ελέγξουν:

-Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας).

-Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα).

 

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

 

Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης) ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

 

Ειδικά για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι 08/06/2021 για τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και μέχρι 18/09/2021 για τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

 

Παράλληλα, μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις ψηφιακά στο www.ktimatologio.gr ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

 

Υπενθυμίζεται ότι η ανάρτηση είναι η τελευταία φάση της κτηματογράφησης, κατά την οποία οι πολίτες ελέγχουν για την ορθότητα των στοιχείων της ατομικής τους ιδιοκτησίας.

 

Η συμμετοχή των ιδιοκτητών είναι κομβικής σημασίας καθώς είναι το τελευταίο στάδιο πριν καταγραφεί οριστικά η ατομική τους ιδιοκτησία στο Κτηματολόγιο.

 

Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας – Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Καλλικρατικός Δήμος Αιγιαλείας

 

Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ: Ακράτας, Αιγείρας, Διακοπτού, Ελαιώνος Αιγιαλείας, Ελίκης, Ζαχλωρίτικων, Νικολαίικων, Παραλίας Πλατάνου, Πλατάνου, Ριζομύλου, Ροδιάς και Τραπέζης.

 

Γραφεία Κτηματογράφησης:

 

Κράθιο Αιγιαλείας (ισόγειο κατάστημα επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών, πλησίον της διασταύρωσης για Ακράτα), τηλ. 26960-32125, email: akrata@geotopos.gr (μόνο για πληροφορίες), καθημερινές 8:00-16:00 και Τετάρτη 8:00-20:00.

 

Διακοπτό (ισόγειο κατάστημα, έναντι Πνευματικού Κέντρου Διακοπτού), τηλ. 26910-43410, email: diakopto@geotopos.gr (μόνο για πληροφορίες), καθημερινές 8:00-16:00 και Τετάρτη 8:00-20:00.

 

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ktima-akrata-diakopto.gr υπάρχει εφαρμογή μέσω της οποίας μπορείτε να κλείσετε ραντεβού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου