ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Υποψήφια για Βραβείο Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου η Αιγιώτισσα Βασιλική Καλλιμάνη

Υποψήφια για το Βραβείο Ίρις Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη είναι η Αιγιώτισσα Βασιλική Καλλιμάνη.


Το μέλος της γνωστής εταιρείας θαλασσινών του Αιγίου αποφάσισε να δοκιμαστεί σε κάτι διαφορετικό, ακολουθώντας αυτή τη φορά τα βήματα της κόρης της Μαρίας Καλλιμάνη, η οποία διαπρέπει ως μια από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της γενιάς της και φαίνεται πως δικαιώνεται καλλιτεχνικά.

 

Στην ταινία του Γιάννη Οικονομίδη οι βασικές φιγούρες της ιστορίας είναι οι μανάδες των δύο αντρών, η κυρία Φωτεινή (Βασιλική Καλλιμάνη), η μάνα του Ηρακλή και η μάνα του Μάνου του Ζαφειρόπουλου, του κυνηγημένου εραστή (Βασίλης Μπισμπίκης), η Αλίκη (Σοφία Κουνιά).

 

Τις υποψηφιότητες ανακοίνωσε σήμερα μέσω live streaming, απευθείας από τον θερινό κινηματογράφο Παναθήναια, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Τα Βραβεία Ίρις θα απονεμηθούν φέτος για 12η χρονιά.

 

Ειδικότερα, ο πρόεδρος Γιώργος Τσεμπερόπουλος, τα μέλη του ΔΣ Ελένη Κοσσυφίδου και Σύλλας Τζουμέρκας και η γενική διευθύντρια της ΕΑΚ, Φαίδρα Βόκαλη, παρουσία της συμβολαιογράφου Ουρανίας Μικρού, ανακοίνωσαν τις ταινίες και τους καλλιτεχνικούς συντελεστές, που τα μέλη της Ακαδημίας τίμησαν με την ψήφο τους στις 22 κατηγορίες των Βραβείων Ίρις.

 

Επόμενο βήμα θα είναι η ψηφοφορία για τους τελικούς νικητές και η τελετή απονομής των Βραβείων Ίρις 2021, που φέτος σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί διά ζώσης στις αρχές του καλοκαιριού. Οι σχετικές πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Μέχρι τότε, καθημερινά οι σελίδες της ΕΑΚ στο Facebook και το Instagram θα αναρτούν βίντεο επιμελημένα από τον σκηνοθέτη Στέλιο Καμμίτση, αφιερωμένα στις υποψηφιότητες και τους υποψήφιους, για την ανάδειξη της εξαιρετικής δουλειάς των Ελλήνων κινηματογραφιστών.

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου