ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Ανοίγει το λιανεμπόριο με click away στην Κοζάνη - Με self test επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών

Παρασκευή σήμερα, 16.04.2021 και όπως κάθε Παρασκευή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε ζωντανά για το πώς «κινείται» στην χώρα μας ο κορονοϊός και για τις αλλαγές στην καθημερινότητά μας.

Μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά, ως συνήθως, βρέθηκαν οι καθηγητές Παπαευαγγέλου και Μαγιορκίνης, αλλά και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.


Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως «κάθε μέτρο έχει στόχο να επιστρέφουμε σταδιακά και με ασφάλεια στην κανονικότητα» και ανακοίνωσε πως το λιανεμπόριο ανοίγει στην Κοζάνη μόνο με click away από την ερχόμενη Δευτέρα.


Επίσης ανακοίνωσε πως ανοίγουν και οι σχολές οδηγών από Δευτέρα, 19.04.2021, με αυστηρά μέτρα προστασίας και συγκεκριμένα:

 

- Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα γίνονται μόνο διαδικτυακά.

- Θα γίνονται υποχρεωτικά self tests ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους.

- Υποχρεωτικά self tests για τους εξεταζόμενους 24 ώρες πριν την πρακτική εξέταση.

- Εκπαιδευτές και εξεταστές θα κάνουν υποχρεωτικά self tests δυο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.

- Τα ραντεβού των εξετάσεων για γίνονται ανά μία ώρα και θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό (χρήση μάσκας, ανοιχτά παράθυρα κλπ).

 

Στο βαθύ κόκκινο μπαίνουν οι Θάσος, δήμος Μαρώνειας Σαπών, Κύθνος, Διδυμότειχο, Πίδνας Κολινδρού, δήμος Καβάλας, δήμος Βόλου, δήμος Συντικής Σερρών, δήμος Βόρειων Τζουμέρκων.

 

Από το βαθύ κόκκινο βγαίνουν από Δευτέρα οι Μύκονος, Λέρος και οι δήμοι Καρύστου και Κύμης, Σκύρος, δήμος Λοκρών, Αγκίστρι, Κύθηρα, Ύδρα».

 

Νωρίτερα, η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι το επιδημιολογικό φορτίο σταθεροποιείται και ο δείκτης θετικότητας έπεσε στο 5,3.


Τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 26.000 και ο μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων έχει πέσει στα 2.800 παρά την αύξηση του αριθμού των τεστ.

 Ο μέσος όρος των τεστ διαμορφώνεται πλέον στα 54.000.

 

Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε ότι η εικόνα αυτή σταθεροποίησης δεν μπορεί να μας κάνει να λάβουμε «το λάθος μήνυμα ότι τελειώνουμε».

 

Το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο και πρέπει να έχουμε υπόψη κυρίως την μεγάλη διασπορά του ιού μέσα στην κοινότητα, όπως υπογράμμισε.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου