ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Αχαΐα: Ανοικτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν με click away τα μαγαζιά-Μέχρι το βράδυ οι ανακοινώσεις

Σε δηλώσεις του μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε στο Επιμελητήριο Πατρών, στην οποία συμμετείχαν, έμποροι αλλά και εκπρόσωποι της εστίασης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας τόνισε πως την κυβέρνηση απασχολούν δύο ζητήματα, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τελικά τα καταστήματα με τη μέθοδο του click away.

 

Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε για τις δυο επιλογές που υπάρχουν. Η μια είναι να αυξηθεί η επιδημιολογική επιτήρηση, «είτε με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είτε με περισσότερα τεστ προκειμένου αυσμπτωματικοί στο χώρο εργασίας να εντοπίζονται πιο γρήγορα και να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο στην πόλη και γενικά στην Αχαΐα».

 

Η δεύτερη έχει να κάνει με τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου. Κι εδώ τέθηκαν δυο ζητήματα, τα οποία ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών θα θέσει στον πρωθυπουργό. 

 

Το πρώτο έχει να κάνει με τη τη στήριξη «στο πλαίσιο που υπάρχει ήδη καταγεγραμμένο από την επιστολή περιφερειαρχών, για έκτακτη ενίσχυση των επιχειρήσεων που θα μείνουν κλειστές, όπως είχε γίνει στη δυτική Αττική τον Δεκέμβριο. Είναι μια επιλογή αν μείνουμε κλειστοί. Θα μεταφέρω αυτή την έκκληση στην περίπτωση που παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα από αύριο. 

 

Και η δεύτερη αν προχωρήσουμε σε άνοιγμα, με ποιους όρους μπορεί να γίνει αυτό με ασφάλεια. Ένας τρόπος να αφήσουμε τον ιό έξω από την πόρτα των καταστημάτων του λιανεμπορίου είναι το click away και είναι μια πρόταση ξεκάθαρη που θα τεθεί στον πρωθυπουργό, αν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια λογική μερικής λειτουργίας, με τη μέθοδο του click away», είπε ο Στέλος Πέτσας.

 

Και παρέπεμψε έως το βράδυ για τα σπουδαία. «Έχουμε μπροστά μας δυο ξεκάθαρες επιλογές, θα τεθούν από εμένα στον πρωθυπουργό. Ελπίζω να έχουμε αποφάσεις σε θετική κατεύθυνση εντός της ημέρας, ει δυνατόν μέχρι το βράδυ», κατέληξε.

 

Η λύση που προκρίνεται πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αυτή της οικονομικής ενίσχυσης, αφού η απόφαση των ειδικών είναι να μην ανοίξει από τη Δευτέρα το λιανεμπόριο σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου