ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Σαββατοκύριακο και βλέπουμε τα self test στην Αχαϊα - Αδύνατη η έγκαιρη διάθεσή τους

Την εκτίμηση πως σε επίπεδο Αχαΐας τουλάχιστον, λόγω δυσλειτουργίας του συστήματος, τα self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς θα φτάσουν να  διανέμονται μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο, διατύπωσε μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στον MAX FM ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας Ανδρέας Σοφιανόπουλος.

 

Ο κ. Σοφιανόπουλος πρόσθεσε, πως κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί πως στην περιφέρεια τα φαρμακεία δεν εργάζονται Σαββατοκύριακο και συνεπώς αυτά τα οποία κάνουν εφημερία ή διανυκτερεύουν είναι αδύνατον να καλύψουν και την διάθεση των test.

 

Αυτό σημαίνει – είπε ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών στην Αχαΐα – ότι δεν θα εξυπηρετήσουν εκπαιδευτικούς και μαθητές, προσθέτοντας πως είναι αδύνατον να προσέλθουν χιλιάδες μαθητές λυκείων και εκπαιδευτικοί να παίρνουν self test και παράλληλα να γίνεται εξυπηρέτηση συτμπολιτών για φαρμακευτική τους κάλυψη.

 

Ο κ. Σοφιανόπουλος κάλεσε τους γονείς να καθοδηγήσουν τα παιδιά και να τους δώσουν να κατανοήσουν πως θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας γιατί το self test αφενός δεν προστατεύει και αφετέρου η αξιοπιστία του δεν ξεπερνά το 50%.

 

Patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου