ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Πάνω από 1 εκ.€ κέρδος από λαθραία τσιγάρα - Αστυνομικές επιχειρήσεις σε Πάτρα, Αίγιο και Άρλα

Υπό το διακριτικό βλέμμα των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών, βρίσκονταν το τελευταίο δίμηνο σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοπόννησος», τα 9 μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε συστηματικά μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού στην Αχαΐα και συνελήφθησαν το Σάββατο σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Πάτρα, Αίγιο και στην Άρλα Δυτικής Αχαΐας. Αρχηγικό ρόλο κατείχαν δύο Έλληνες και ένας υπήκοος Πακιστάν.

 

ΚΕΡΔΟΣ

Οι διαφυγόντες δασμοί και το παράνομο περιουσιακό όφελος από την δράση των συλληφθέντων, τον τελευταίο χρόνο, ξεπερνούν το 1.100.000 ευρώ. Τα κέρδη τα διέθεταν, μεταξύ άλλων, και για αγορές ή χρήσεις πολυτελών οχημάτων.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

Η πληροφορία που έφθασε στους αξιωματικούς της Δημόσιας Ασφάλειας και η συγκέντρωση στοιχείων οδήγησαν στην πραγματοποίησης της προχθεσινής ευρείας επιχείρησης της ΕΛΑΣ, κατά την οποία συνελήφθησαν 7 Έλληνες (4 άνδρες και 3 γυναίκες) και 2 αλλοδαποί (ένας άνδρας και μια γυναίκα).


ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ


Η διακίνηση των λαθραίων καπνικά προϊόντων γίνονταν, μέσω καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ) ιδιοκτήτες των οποίων ήταν κάποια από τα μέλη της οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοπόννησος», δραστηριοποιούνταν στο Αίγιο και την Κάτω Αχαΐα. Ο αλλοδαπός «εγκέφαλος» διακινούσε και πωλούσε τα λαθραία σε λαϊκές αγορές, μέσω δικτύου ομοεθνών του, τους οποίους είχε στρατολογήσει.

 

Επιπλέον, τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης λειτουργούσαν επιχειρήσεις «βιτρίνες», στερούμενων φυσικών καταστημάτων ή γραφείων, που χρησιμοποιούσαν ως μέσα νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων.

 

Από την έρευνα της Δημόσιας Ασφάλειας προέκυψε ότι από τις 2 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 15 Μαΐου, είχαν πωλήσει τουλάχιστον 141.900  πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 365 συσκευασίες λαθραίου καπνού των 50 γραμμαρίων, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, που ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 257.195 ευρώ.

 

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Σε αποθηκευτικό χώρο (γκαράζ) που μίσθωναν, όπως πληροφορείται η «Πελοπόννησος», οι αρχηγοί της οργάνωσης στην Πάτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν περισσότερα από 75.653 πακέτα και συσκευασίες λαθραίων καπνικών προϊόντων.

 

ΕΥΡΗΜΑΤΑ


Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια, στις αποθήκες, στα καταστήματα και στα οχήματα των συλληφθέντων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα,  63.260 ευρώ, 7 αυτοκίνητα (επιβατηγά και τύπου βαν), 4 μοτοσικλέτες, 12 συσκευές κινητών τηλεφώνων, 1 μηχάνημα καταμέτρησης χαρτονομισμάτων 1 μεταλλική ράβδος, 1 συσκευή σπρέι πιπεριού και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων που αφορούν στη δραστηριότητα της οργάνωσης.


ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβαση του νόμου για τα όπλα.



pelop.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου